Бондаренко забив гол і взяв участь в організації результативної атаки «Шахтаря» проти «Леха»

26 Січня, 2024

25.01.2024. Анталья, «Мардан Стедіум». Контрольна гра. «Шахтар» (Донецьк) – «Лех» (Познань) – 3:1 (2:0). Голи: 1:0 Зубков (21), 2:0 Бондаренко (42), 3:0 Цуканов (55, пен.), 3:1 Гургуль (66)

«Шахтар»: Різник (Рудько, 46), Конопля (Козік, 46), Бондар (Лемкін, 46), Матвієнко (к) (Ракіцький, 46), Педріньйо (Азаров, 46), Криськів (Назарина, 46), Бондаренко (Гочолеішвілі, 46), Судаков (Цуканов, 46), Зубков (Швед, 46), Кевін (Очеретько, 46), Егіналду (Сікан, 46)

Матч розпочався з обопільних атак, проте без особливого загострення. В одному з епізодів Егіналду перехопив м’яч у чужій карній зоні, але з нульового кута покотив уздовж лінії воріт. Поступово донеччани заволоділи ігровою ініціативою і на 21-й хвилині відкрили рахунок: розіграли під пресингом від своїх воріт, Педріньйо розігнав атаку й класним діагональним пасом відрізав усю оборону поляків, а Олександр Зубков підробив м’яч та ювелірним ударом поклав його під дальню стійку – 1:0. У другій половині тайму підопічні Маріно Пушича цілковито взяли гру під свій контроль, змусивши суперника усією командою захищатися на власній половині поля. Непоганий момент мав Кевін, коли після кутового бив з льоту з лінії штрафного – трохи вище поперечини. А на 42-й хвилині «гірники» забили вдруге: познанці невдало розіграли від воріт, Артем Бондаренко перехопив м’яч, увійшов до карного й без проблем переграв голкіпера – 2:0. Ще за кілька хвилин Бондаренко, Судаков та Зубков розіграли ефектну комбінацію, вивівши Егіналду віч-на-віч з воротарем, проте бразилець пробив у ногу Мрозека.

По перерві тренерський штаб «Шахтаря» знову повністю змінив склад, випустивши Рудька, Козіка, Лемкіна, Ракіцького, Азарова, Назарину, Гочолеішвілі, Цуканова, Шведа, Очеретька й Сікана. При цьому малюнок гри залишився незмінним – чемпіони України продовжували діяти першим номером, притискаючи поляків до їхніх володінь, і на 55-й хвилині довели рахунок до великого. Віктор Цуканов прийняв пас у карному майданчику, поставив корпус супернику й отримав поштовх у спину, заробивши пенальті: сам 17-річний півзахисник узявся виконати вирок і чітко розвів м’яч та голкіпера по кутах – 3:0. Щоправда, уже на 66-й хвилині «Лех» зміг провести свій гол: заробили пенальті, з якого Хотіч пробив у штангу, але Гургуль був першим на добиванні. Одразу після цього познанці ледь не вразили й свої ворота – Карлстром невдало зрізав м’яч та влучив у поперечину, а Гочолеішвілі другим темпом пробив над рамкою. Поляки загалом стали діяти сміливіше, і вже Рудько врятував після небезпечного пострілу Велде з близької відстані. Але створити щось більше донеччани опоненту не дозволили.

3:1 – «Шахтар» перемагає «Лех» у другому контрольному матчі на зимових зборах. А після гри «гірники» поспілкувалися та зробили спільні фото з українськими переселенцями в Туреччині.

Джерело: shakhtar.com