Віталій Миколенко: п’ять знакових матчів 2019-го року

12 Січня, 2020

Вихованець черкаського футболу з перших своїх матчів за «Динамо» завоював симпатії вболівальників «біло-синіх», а 2019-й рік став для захисника справжнім проривом. Він доріс до гравця основи національної команди, а в «Динамо» став одним із ключових виконавців.

В інтерв’ю для офіційного сайту «Динамо» Миколенко розповів про п’ять знакових для себе матчах 2019-го року.

 

«Динамо» – «Олімпіакос» 1:0

«Звичайно, пам’ятаю цей матч. Але гра видалася важкою, оскільки перший матч на виїзді завершився з рахунком 2:2 і греки хотіли забити і відігратися в Києві. У кінці поєдинку ми зробили акцент на оборону, щоб не пропустити. Це був матч Ліги Європи і ми відчули всю напругу і принциповість поєдинку. Дуже радий, що вдалося зробити свій вклад у цю перемогу. Завжди намагаюся викладатися на всі 100% і допомогти команді. Чи це найзнаковіший матч для мене цього року? Не можу сказати. Одним із таких є матч із «Шахтарем» у рамках Суперкубка України, оскільки ми завоювали трофей.

Далі були поєдинки з «Челсі». Мені сподобалося, як ми зіграли в другому таймі виїзної гри. Перший тайм ми повністю провалили, тому що грали на божевільному рівні з топ-командою. Ми ніби потрапили в космос. А в другому таймі ми розслабилися, стали діяти розкутіше, почали виходити з оборони, контролювати м’яч. Головний висновок після матчів із «Челсі» – за будь-яку дрібну помилку в чемпіонаті Англії, Лізі чемпіонів тебе можуть покарати.

Також можу відзначити домашню гру з «Брюгге». Ми грали в гарний футбол. Упевнений, що вболівальникам сподобалася сама гра. Так, ми не пройшли в Лігу чемпіонів, але я отримав задоволення від футболу в нашому виконанні».

«Динамо» – «Мальме» 1:0

«До цього поєдинку ми не могли виграти шість матчів поспіль. Тому перед «Мальме» було хвилювання. Навіть під час самого матчу була нервозність. Ще й забили в кінці гри – напруга була до останньої хвилини. Моментів створили не так багато, як хотілося б. На 84-й хвилині у Буяльського був шанс забити гол і він скористався ним. Цей матч у мене асоціюється з нервозністю, тому що ми дуже переживали, що вже 6 матчів не вигравали.

Матч-відповідь зі шведами виявився дуже драматичним. Ми пропустили на початку поєдинку. Вважаю, що ми повинні були закривати питання перемоги ще в першому таймі. Фізично трохи підсіли, а третій пропущений гол надломив нас психологічно. Морально після програних поєдинків відновитися складніше, ніж фізично. Після поразок потрібно якомога швидше забути матч і налаштовуватися на наступну гру. Тому що якщо постійно думати про одну гру, складно переключитися на наступну».

«Ворскла» – «Динамо» 0:5

«Видався яскравий поєдинок. Моя гольова на Бєсєдіна виявилася спонтанною, а на Циганкова награна комбінація. Такий пас я вже віддавав Віті в матчі з «Маріуполем». Ми з Сашком Караваєвим згадували цей епізод. Часто на тренуваннях відпрацьовуємо комбінації. Найчастіше награємо зв’язки з Де Пеною, Вербичем, Родрігесом».

«Динамо» – «Олександрія» 1:0

«У Де Пени одна з найкращих передач із флангу в команді. Він розігнав атаку по лівому краю і віддав мені відмінну гольову передачу. Удалося виграти з мінімальним рахунком. Шкода, що не забили більше, але головне перемога. Приємно забивати голи і вносити свою лепту в результат матчу.

Відчуваю, що набрався досвіду за 2019 рік. Було багато матчів у єврокубках, у чемпіонаті України, за збірну України. Усі ігри були важливі і кожна чогось мене навчила».

«Динамо» – «Шахтар» 2:1

«Це один із найбільш пам’ятних матчів 2019 року. Видався найемоційніший і найсильніший по грі матч за весь рік. Коли команда знаходиться в меншості, суддя намагається зрівняти кількість гравців і шанси на перемогу. Я очікував, що буде вилучення когось із гірників. Так і сталося. Ми перехопили ініціативу. Перед додатковими таймами підбадьорили один одного і зібралися. Потрібно було витримати ще 30 хвилин насамперед фізично, тому що ми виходили на додатковий час у меншості. Результат і гра показали, на що здатна наша команда».

Ельзара Джапарова, ФК «Динамо»