У Катеринополі у турнірі з футболу серед юнаків змагалися команди з чотирьох областей України

22 Квітня, 2024

«ДАРУЄМО РАДІСТЬ ДІТЯМ» – під таким девізом 21 квітня на стадіоні «Колос» у Катеринополі проходив футбольний турнір серед юнаків 2011-2012 років народження за участю команд  «Війтіївка» (Вінницька область), «Спартак» (Кропивницький) , «Вікторі» (Первомайськ), «Вікторі» (Миколаїв), ДЮСШ (Корсунь-Шевченківський) та ДЮСШ (Катеринопіль).

Розпочався турнір з виконання Державного гімну України. Учасники вшанували хвилиною мовчання пам’ять  захисників та захисниць України, які загинули, захищаючи незалежність та територіальну цілісність нашої держави,  у війні з рашистами.

Голова Катеринопільської територіальної громади Володимир Коваленко у своєму вітальному слові відзначив, що цей турнір відбувається завдяки тим, хто сьогодні боронить Україну, й побажав юним футболістам продемонструвати свою спортивну майстерність та навички.

За давньою українською традицією командам було вручено короваї.

За регламентом змагань команди було розділено на дві групи по три в кожній, які й змагалися за вихід у фінал. В іграх було зафіксовано такі результати: «Вікторі»(Первомайськ) – ДЮСШ(Катеринопіль) 0 : 6, «Спартак» – «Війтіївка» 1 : 1, ДЮСШ(Корсунь-Шевченківський) – «Вікторі»(Первомайськ) 2 : 5, «Війтіївка» – «Вікторі»(Миколаїв) 3 : 0,

ДЮСШ(Корсунь-Шевченківський) – ДЮСШ (Катеринопіль)  0 : 7, «Вікторі»(Миколаїв) – «Спартак» 0 : 5.

Перед заключними матчами турніру було проведено конкурси на футбольну майстерність. Кращим у битві капітанів виявився Діма Кисельов(ДЮСШ(Катеринопіль)). У жонглюванні м’ячем не було рівних Юрію Поліщуку (ДЮСШ(Катеринопіль)). Найкраще виконав удари на точність Роман Колєсніков з команди «Вікторі»(Первомайськ). У битві воротарів перемогу святкував Владислав Юхименко(«Спартак»).

У матчі за третє місце змагалися юні футболісти «Війтіївки» та «Вікторі» з Первомайська. Сильнішими у цьому двобої виявилися представники Вінниччини, які зуміли вразити ворота суперників чотири рази, пропустивши лише один гол у свої.

У вирішальному двобої турніру зійшлися команди господарів та «Спартака». Фінальна гра тримала у напрузі  всіх з першої до останньої хвилини і не була щедрою на голи, хоч гострі моменти виникали то біля одних, то біля других воріт. А долю зустрічі вирішив один влучний удар капітана катеринопільчан  Д.Кисельова, який і приніс їм перемогу.

Команда ДЮСШ ((Катеринопіль) стала переможцем турніру та  отримала кубок , медалі та Диплом. Срібні та бронзові призери змагань також були відповідно нагороджені. Не залишилися без пам’ятних медалей й інші колективи юних футболістів.

Було відзначено також кращих футболістів у кожній команді, а також кращих гравців турніру. Приз глядацьких симпатій отримала Поліна Ларичева, футболістка команди «Спартак», яка була єдиною дівчиною, проте на рівних грала проти хлопців.

Паралельно з іграми, про які йшла мова вище, відбувався турнір по міні-футболу серед хлопців 2013-2015 років народження. Перше місце тут посіла команда ДЮСШ (Бершадь Вінницька область), друге – ДЮСШ (Корсунь-Шевченківський), третє – ДЮСШ(Катеринопіль), четверте – «Вікторі»(Первомайськ).

Найменші  футболісти також показували свою спортивну майстерність в індивідуальних змаганнях. Серед капітанів найкращим став Назар Клименко з Корсунь-Шевченківської ДЮСШ, серед воротарів – Даніїл Цимбаленко з Бершаді, найкраще жонглював м’ячем Станіслав Козійчук з Бершаді, в ударах на точність переміг Арсен Моклюк з Катеринополя.

І команди, і гравці хлопців 2013-2015 років народження також отримали свої нагороди.

Організатор турніру – директор Катеринопільської ДЮСШ  Анатолій Дубовцев відзначає, що його проведення відбулося завдяки спонсорській допомозі БФ «МХП – громаді», директору ФГ «Агро-Вікторія» Олександру Коваленку, Юрію Гречаному за короваї, а також Миколі Боброву за смачну кашу, якою ласували всі бажаючі.

Автор: Василь ХОДЗІЦЬКИЙ