УЄФА прийняв рішення щодо матчів і турнірів за участю збірних у травні-липні 2020 року

4 Квітня, 2020

З урахуванням думок та рекомендацій, напрацьовані робочими групами, що були створені 17 березня, Виконавчий комітет УЄФА ухвалив низку рішень.

Щодо змагань

  • Усі матчі чоловічих і жіночих національних збірних, які мали відбутися в червні 2020 року, переносяться до подальшого повідомлення. Це стосується також поєдинків плей-офф Євро-2020 та відбірних матчів жіночого Євро-2021.
  • Усі інші поєдинки під егідою УЄФА, включаючи міжнародні товариські матчі, переносяться до подальшого повідомлення.
  • Змагання юнацьких та дівочих збірних:

1) фінальний турнір чемпіонату Європи серед юнаків до 17-ти років, запланований на травень 2020 року, скасовується;

2) фінальний турнір чемпіонату Європи серед дівчат до 19-ти років, запланований на липень 2020 року, скасовується;

3) фінальний турнір чемпіонату Європи серед дівчат до 17-ти років, запланований на травень 2020 року, переноситься до подальшого повідомлення (оскільки він є кваліфікаційним турніром до чемпіонату світу WU-17);

4) фінальний турнір чемпіонату Європи серед юнаків до 19-ти років, запланований на липень 2020 року, переноситься до подальшого повідомлення (оскільки він є кваліфікаційним турніром до чемпіонату світу U-20).

  • Фінал Ліги чемпіонів УЄФА з футзалу, запланований на квітень 2020 року, переноситься до подальшого повідомлення.
  • Терміни, пов’язані з усіма клубними змаганнями УЄФА сезону-2020/2021, переносяться до подальших повідомлень. Зокрема, це стосується переходу та реєстрації гравців. Нові терміни встановить УЄФА.

Щодо питань ліцензування клубів та фінансового фейр-плей

Виконавчий комітет УЄФА підтвердив свою повну підтримку ліцензування клубів та фінансового фейр-плей і погодився, що нинішні виняткові обставини потребують певних корекцій, які полегшать роботу асоціацій та клубів.

УЄФА підтримує пропозицію надати національним асоціаціям більше часу для завершення процесу ліцензування клубів, поки не визначена процедура їхнього потрапляння до клубних змагань під егідою УЄФА наступного сезону.

Унаслідок повної невизначеності, що склалася в результаті поточних надзвичайних подій, Виконавчий комітет УЄФА вирішив призупинити дії ліцензійних правил щодо клубів, які стосуються підготовки та оцінки їхньої фінансової діяльності. Це рішення стосується виключно їхньої участі у клубних змаганнях УЄФА сезону-2020/2021.

Джерело: uaf.ua