Тренер родом зі Сміли розповів як футболісти «Динамо-U-21» (Київ) проводять карантин

10 Квітня, 2020

Старший тренер динамівської команди U21 Юрій Мороз розповів клубному сайту про те, як його підопічні підтримують форму в період карантину, пов’язаного з пандемією коронавірусу COVID-19.

– Футболісти молодіжної команди отримали від нашого тренера з фізичної підготовки Олександра Процюка індивідуальні завдання, план занять, узгоджений із тренерським штабом першої команди. Сьогоднішні умови – це щось нове, екстремальне. Але хлопці стараються та виконують програму. Тримаємо їх на контролі.

– Наскільки дисципліновано ваші підопічні ставляться до правил карантину та дистанційної підготовки?

– Хлопці все роблять свідомо, розуміють, що зараз відбувається. Ми просимо їх менше перебувати на вулиці, не з’являтися в людних місцях. У нас у молодіжній команді багато іногородніх. Група, яка не змогла виїхати додому, займається на базі, а решта гравців – у домашніх умовах.

– З огляду на те, що “Динамо” U21 бореться за перше місце в молодіжній першості, усі думки – про відновлення чемпіонату?

– Наразі так, розмова тільки про це і йде. Це не лише моя думка, а й думка фахівців, що потрібно дограти сезон. Але все буде залежати від епідеміологічної ситуації в країні.

– Скільки часу знадобиться, щоб після тривалої паузи привести команду до оптимальних фізичних та ігрових кондицій?

– Щоб набрати оптимальні кондиції, ми зазвичай готуємося півтора-два місяці – і то іноді не виходить досягти оптимальної форми. Гадаю, реальний варіант підготовки, щоб привести команду до нормального стану, – це три тижні. Тут потрібно враховувати не тільки ігрові якості, але і систему травматизму. Функціональні можливості організму у кожного футболіста індивідуальні. Якщо брати в середньому, то для повноцінної підготовки знадобиться три тижні.

– У якому настрої перебувають гравці, уже сумують за футболом?

– Так, хлопці вже скучили за грою, за роботою з м’ячем. Як не крути, футбол – це їхнє життя. Але не тільки гравці сумують за футболом, тренери теж!

– Як змінилося ваше життя після запровадження карантину, з’явилося більше часу для нефутбольних захоплень?

– Радує, що в Білорусі продовжують грати. Перед розмовою з вами дивився матч 1/2 фіналу Кубка Білорусі “Славія” Мозир – БАТЕ. Намагаюся ці ігри не пропускати. Звичайно, за чемпіонатом Бурунді, який також триває, не стежу, а ось білоруський футбол дивлюся.

Також читаю книги, веду самопідготовку, аналізую, як поліпшити гру команди. Зрозуміло, стіни тиснуть. Хочеться свіжого повітря, живого спілкування з хлопцями. Тому починаю вже сумувати за футболом. Але що поробиш – ми сьогодні опинилися в таких умовах, життя та здоров’я людей – на першому місці.

Джерело: fcdynamo.kiev.ua

 

Довідково:

Юрій Леонтійович Мороз (нар. 8 серпня 1970, м. Сміла, Черкаська обл.).

Найбільш відомий завдяки виступам у складі київського «Динамо» та роботі на посаді тренера юнацької збірної України. Майстер спорту СРСР (1987). Заслужений тренер України (2009). Чемпіон світу серед юнацьких команд (1987), чемпіон Європи серед юнацьких команд (1987).