Віктор Український: Черкаський «Граніт» – то був сплав досвіду та молодості

25 Квітня, 2020

Відеооператор МСК «Дніпро» Віктор Український поділився власними спогадами та враженнями від дебюту та виступу за черкаський «Граніт».

Після переможного сезону в чемпіонаті України серед колективів фізичної культури та завоювання путівки до другої ліги СРСР, склад команди значно оновився. До Черкас приїхала кваліфікована група гравців із Донбасу – шестеро виконавців із Горлівки, двоє із Луганська. Я проходив весняні збори із дублем донецького «Шахтаря», а згодом отримав запрошення від Михайла Васильовича Калініна спробувати свої сили в «Граніті».

До Черкас я приїхав, коли чемпіонат вже стартував. Колектив, який очолював знаний гравець київського «Динамо» Віталій Григорович Хмельницький, підібрався бойовий – поєднання досвіду та молодості. В команді були і місцеві футболісти – Юрій Бєляков, на той час юні Юрій Соколов та Міша Шпак, який на початку 80-х був капітаном «Дніпра».

Черкаські вболівальники скучили за футболом і охоче відвідували матчі та підтримували свою команду. «Граніт» був непоступливим суперником – команда повідбирала очки у всієї трійки призерів – «Суднобудівника» Миколаїв, «Металіста» Харків, «Кривбаса» із Кривого Рогу.

На жаль, по завершенні сезону через фінансові порушення «Граніт» був дискваліфікований та позбавлений статусу команди майстрів на два сезони.