Костянтин Дашко (МСК «Дніпро» Черкаси): «Планую пов’язати життя з медициною та спортом»

1 Травня, 2020

Прес-служба муніципального спортивного клубу «Дніпро» у рубриці «Поза футболом» продовжує розповіді про цікаві та незвичні хобі головної футбольної команди дніпрян.

Костя Дашко розповідає чому вирішив стати військовим фельдшером. Про вибір непростої професії та про практику на «швидкій» читайте у нашому інтерв’ю,

 Як проводиш час під час карантину?

– Як тільки почався карантин я з сім’єю “ізолювалися ” в бабусі, в селі. Під час карантину крім самостійної підготовки , підтримання форми і допомоги по господарству, багато часу приділяю навчанню.

Які проводиш тренування?

– Тренуюся з молодшим братом Ромою, який також займається футболом: бігова робота, силові вправи і обов’язково робота з м’ячем.

Часто бачимо тебе у інстаграмі, сторіз із хештегом – #моясотка. Що це таке?

– #МОЯСОТКА – це челендж , який придумав та розпочав відомий актор “МАМАХОХОТАЛА” Женя Янович (@yanovychzhenya). Суть якого зробити мінімум 100 тренуваннь за рік, в мене вже більше 75 тренувань.

Чому вирішив освоїти професію війскового фельдшера?

– Тому що , розумів , що стати футболістом не дуже багато шансів і футбол не можна грати до “пенсії”, на жаль. А після закінчення кар’єри , якщо вона буде, потрібно якось жити. Тому й вирішив, що якась освіта потрібна. А медицина мені подобалася з самого дитинства. Чому військовий напрямок? Тому, що там окрім медицини був уклін на військову теорію та фізичну форму.

Що найскладнішого у навчанні?

– Напевно, поєднувати навчання з тренуваннями.

Хотів би стати лікарем? Продовжиш навчання чи обереш якусь іншу професію?

– Буду навчатися далі, тут я впевнений на 100%, але щодо професії ще міркую. Можу сказати лише те, що планую пов’язати своє життя з медициною та спортом.

Як щодо практики? Вже мав якісь практичні навички?

– Так практичні навички маю, думаю навіть не погані. Кожного року від Медичної академії проходжу місяць практики на Станції Швидкої допомоги та місяць у 3 міській лікарні швидкої медичної допомоги.

Костя, як тобі практика на швидкій? Які складнощі там є?

– На швидкій подобається. Там ти отримуєш значно більше досвіду і практики, ніж у лікарні.

Спілкувалася Юлія Глизь