Чемпіонат України з футболу у II лізі достроково завершено, а по I лізі є варіанти

21 Травня, 2020

У Києві 21 травня на стадіоні «Оболонь» відбулося засідання Ради ліг Професіональної футбольної ліги, щодо продовження чемпіонатів, які проводить ПФЛ

Для вболівальників ФК «Черкащина» насамперед турбувало і продовжує турбувати рішення по долі другої частини чемпіонату серед команд Першої ліги, де футбольна команда з Черкаської області знаходиться на останньому місці турнірної таблиці.

За повідомленням  sportarena.com клуби Першої ліги вирішили не догравати чемпіонат за регламентом. Таке рішення прийнято сьогодні на Раді ліг ПФЛ. Шість клубів Першої ліги проголосували за догравання чемпіонату з регламентом в повному вигляді, вісім клубів проголосували проти, один клуб утримався.

Клуби не змогли вирішити на Раді ліг, в якому вигляді необхідно завершити чемпіонат Першої ліги. ПФЛ направить опитувальники в клуби Першої ліги і очікує отримати у відповідь їх позицію. Чемпіонат Першої ліги може бути дограний як міні-турнір за підвищення в класі в Favbet Лігу і за право залишитися в лізі. Також розглядаються варіанти залишити поточне турнірне становище команд або анулювати результати сезону.

Прийняте рішення згодом буде направлено на виконком УАФ для затвердження.

Також на Раді ліг ПФЛ прийнято рішення достроково завершити чемпіонат у Другій лізі.

Це рішення голосуванням підтримали представники 14 клубів. За варіант з догравання сезону виступили представники 5 клубів, один клуб утримався від голосування.