Дві команди, що представляють ФК «УТК» (Умань) провели спаринг-матчі

1 Червня, 2020

За інформацією umanfootball.com.ua матчі закінчилися з однаковим рахунком, але на різну користь  

“ЛНЗ-Лебедин” – “УТК” 4:1 (4:0)

30 травня. Лебедин.

ЛНЗ (старт): Козаченко – Парфьонов, Листопад, Кондратюк, Калініч – ГНП, ГНП, Грицай, Поплавка, ГНП – Локтіонов

“УТК”: Щербина (83, Решетило), Дудник (30, Коломієць), Думенко (46, Яловенко), Подколзін, Лут (74, Троян), Лісовий (60, Любченко), Єжаченко (46, Рудь), Новіков (70, Король), Король (30, Раковський), Троян (46, Потапов), Ібрахім (42, Лебедєв).

Голи: Листопад (6), Локтіонов (21), ГНП (25), Поплавка (45) – Лєбєдєв (74)

 

Під час тривалої паузи через карантин, як і всі, футболісти ФК «УТК» були позбавлені можливості займатися улюбленою грою. З послабленням вимог карантину тепличники поступово повернулися до тренувань. І ось нарешті прийшла черга і до матчу. Так, це був не офіційний матч, але навіть за контрольним спарингом всі дуже скучили!

І першим же суперником став не хтось інший а один з лідерів аматорської першості України останніх років – “ЛНЗ-Лебедин”. Суперник теж грав вперше після карантину, але ж недаремно лебединці на видноті в першості країни.

Перший небезпечний момент на чудовому стадіоні в Лебедині (тут відмічу, що всю дорогу з Умані ми добиралися буквально крізь стіну дощу, але сам матч пройшов за найкращої погоди для футболу) створили гості – на третій хвилині Новіков по факту опинився практично сам на сам з воротарем. Досвідчений голкіпер господарів вміло кинувся в ноги. М’яча не відібрав, але змусив Сергія зміщуватися вправо. В підсумку і удар у Новікова вийшов заслабким. На це господарі тут же відповіли двома гострими випадами почергово обома флангами. І на 6-й хвилині саме з флангу, де намітилися явно проблеми, “прийшов” гол у ворота Щербини. Передача з флангу пройшла на … Листопада, який опинився в чужому карному майданчику, і той, мов заправський форвард, з гострого кута впритул потужно пробив під поперечину!

Це не вибило з колії гостей і на 16-й хвилині вони мали всі шанси відігратися. Король чудовим розрізним пасом вивів сам на сам з Козаченком того таки Новікова. Але знову дуель виграв голкіпер. Після подачі з кутового тут же бив головою Думенко, але підключення центрбека тепличників не стало результативним. І буквально тут же лебедині продемонстрували як треба реалізовувати моменти. Причому їм вдалася дуже гарна комбінація. Забігання в атаку правого оборонця Парфьонова завершилося передачею на нього. Той гарно подав на лінію штрафної. Там Грицай майстерно в один дотик прийняв-віддав, а Локтіонов не менш майстерно в один дотик точно пробив! Є аксіома в футболі – саме відсоток реалізації моментів вказує на різницю в класі між гравцями. Події на полі яскраво то ілюстрували! Вже за 4 хвилини стало і 3:0! “Дев’ятка” лебединців теж показав, як треба використовувати шанс! В цей момент господарі прибрали всі важелі гри до своїх ніг. Вони тримали під напругою оборону гостей, не даючи їм спокійно вийти зі своєї половини, розпочати свої атаки. Чого не скажеш про гостей. Але ближче до перерви «УТК» таки встиг провести дві гарних атаки. Причому знову завершального удару завдавав Новіков. Але не судилося йому сьогодні забити. Натомість м’яч опинився в сітці протилежних воріт – правий півзахисник чітко реалізував вихід сам на сам з воротарем. 4:0.

Перемога в першому таймі господарів була справедливою. Чи був справедливим рахунок 4:0? Ну вміння реалізовувати моменти компонент гри, отож про несправедливість рахунку тут теж напевне не варто розтікатися словесами по дереву….

До другого тайму тренери вдалися до планових замін. Точніше Казанюк ще в першому таймі почав то робити, зробив їх там три. Склад господарів не став слабшим (це якщо хтось то може подумати з перебігу подій далі) – на полі, наприклад, появилися ті таки Качур, Ткаченко, які справедливо відносяться до числа лідерів “ЛНЗ-Лебедин”.

Характер гри помітно змінився. Гості припускалися помітно менше помилок, діяли розкутіше. Та і господарі стали давати більше свободи супернику. Це стало призводити до появи моментів біля воріт господарів. Але на мою думку в самий завершальній фазі гостям бракувало впевненості і тому потенційно гарні нагоди не реалізовувалися в забитий чи забиті м’ячі. На 50-й хвилині Лебедєв, на 53-й і 56-й Рудь, на 60-й Потапов, на 63-й знову Лебедєв… Оце вам перелік епізодів, коли саме впевненості забракло тепличникам. Тут якнайкраще підійде фраза, яку своєму партнеру адресував ще в першому таймі Листопад: ” Як ти можеш забити, якщо при ударі сам не віриш в то?!” І все ж на 74-й хвилині кількість нарешті переросла в гол – відзначився Владислав Лебедєв. Ну а кінцівка гри запам’яталася двома епізодами, в яких вразили затяжні рейди футболістів. Наприклад, на 88 хвилині лівий півзахисник господарів промчав метрів з 70! Його пас знайшов партнера в центрі штрафної, але самовіддані дії оборонця, що кинувся під удар, врятували гостей. А на 90-й хвилині вже Раковський “протащив” м’яча зі своєї половини поля до чужої штрафної, але чудовий шанс в підсумку не використав Потапов.

Загалом вийшов чудовий спаринг. Тривала пауза не могла не минутися безслідно. Але думаю, що команди зможуть відновити ігрові кондиції до старту чи рестарту своїх змагань.

Інший представник уманського футбольного клубу – «УТК-2» провів контрольний матч також на виїзді – в Маньківці. Матч закінчився перемогою уманчан, які забили у ворота суперника чотири м’ячі, а пропустили у свої ворота один. Голами відзначилися Казанюк, Корнієнко, Потапов (2).