Футбольна Перша ліга України, де змагається ФК «Черкащина», має дограти весняну частину (+проект календаря)

6 Червня, 2020

Рада ліг професіональної футбольної ліги оголосила про рішення дограти весняну частину чемпіонату Першої ліги у сезоні 2019/2020

21 травня Рада ліг, так само на трибунах стадіону «Оболонь Арена», ухвалила рішення про призупинення змагань у Першій та Другій лігах. Але з того часу спливло чимало води, держава почала послаблювати карантинні заходи, а життя поступово повертається у звичний ритм. Саме це нагадав присутнім президент ПФЛ Сергій Макаров. Подібна риторика звучала із вуст інших представників клубів під час обговорення єдиного пункту порядку денного щодо рішення Ради ліг від 21 травня.

Рада ліг ПФЛ заслухала представників обох ліг щодо ситуації з дограванням змагань. Висловити власну думку мали нагоду представники «Енергії», «Нікополя», «Черкащини», «Оболоні–Бровар», «Металіста 1925», «Інгульця» та інших команд, присутніх на засіданні. На всі питання, які цікавили клуби щодо тимчасового протоколу, вимог УАФ та МОЗ щодо так званого «адаптивного» карантину відповів спортивний директор ПФЛ Євгеній Мороз.

На підставі наданої на Раді ліг інформації після голосування представників клубів Першої ліги було ухвалено такі рішення:

Скасувати рішення від 21 травня щодо неможливості дограти змагання у Першій лізі та звернутися до Виконкому УАФ, проведення якого заплановане на 07 червня 2020 року з пропозицією продовжити весняну частину змагань ПФЛ у Першій лізі сезону 2019/20.

За підсумками сезону ухвалити рішення про зміни у Регламенті в частині переходу між першою та Другою лігою. Таким чином провести матчі плей-офф між 15 та 16 командами Першої ліги проти команд, котрі посіли треті місця у змаганнях Другої ліги («Верес» та «Альянс»).

Анулювати пункт Регламенту поточного чемпіонату, згідно з яким за дві неявки клуб виключається з учасників ПФЛ.

Таким чином, згідно з проектом календаря, матчі першої ліги мають відновитися 23 червня. Рішення Ради ліг вступить в силу після затвердження його Виконкомом УАФ у Львові.

Пресслужба ПФЛ