Вихованець черкаського футболу Віталій Миколенко відзначився забитим голом в УПЛ

7 Червня, 2020

У рамках 25-го туру української Прем’єр-ліги київське «Динамо» на НСК «Олімпійський» розгромило «Олександрію» – 5:1.

Розуміючи всю важливість поєдинку, динамівці почали активно. І якщо Цитаїшвілі після подачі Миколенка не вистачило точності, аби в падінні через себе поцілити у ворота, то на 14-й хвилині м’яч усе ж опинився в сітці гостей. Ковалець збив Цитаїшвілі у власному штрафному майданчику, й арбітр призначив пенальті. Буяльський пробив у кут, але Паньків парирував – добре, що першим на підбиранні опинився Кендзьора, після прострілу якого Віталій таки доправив м’яча у ворота.

За п’ять хвилин рефері призначив другий пенальті в матчі, і знову у ворота «Олександрії». Цього разу Дубра порушив правила проти Русина, і сам Назарій, незважаючи на негласне правило у футболі, що той футболіст, проти якого порушують правила, на фарт не пробиває пенальті, підійшов до позначки та розвів м’яча й голкіпера по різних кутах.

Трохи згодом Русин мав можливість оформити дубль, уже з гри, але не реалізував вихід віч-на-віч із Паньківим. А потім Кадірі збив Сітала у власному штрафному майданчику, й арбітр призначив третій пенальті в матчі й перший у ворота «Динамо» – на потужний удар Гречишкіна Бойко зреагувати не зміг.

Динамівці багато атакували, били по воротах, що й призвело ще до трьох голів. Спочатку Миколенко замкнув простріл Буяльського з правого флангу (до речі, це третій м’яч для Віталія в УПЛ, і всі – у ворота «Олександрії»!), потім гол-близнюк записав на свій рахунок де Пена, замкнувши дальню стійку після прострілу Кендзьори, і, нарешті, Буяльський оформив дубль, отримавши м’яча на підступах до штрафного майданчика та точно пробив у кут воріт.

У підсумку впевнена перемога «Динамо» – 5:1, яка має додати «біло-синім» упевненості перед наступними, не менш важливими поєдинками.