Огляд матчів 16 туру чемпіонату України з футболу у групі (№2), де грає МСК «Дніпро» (Черкаси)

3 Липня, 2020

В одному з матчів туру зустрічалися команди, з якими дніпряни зустрінуться найближчим часом

За матеріалами sportarena.com

ФК Тростянець – Дніпро (Черкаси) – 1:1

Голи: Деряпа, 84 – Сторчоус, 45

Тростянець: Синицин, Шморгун, Хомич, Троценко, Жиловець, Мигаль (Ревін, 75), Гайван, Стецюк© (Бужин, 71), Курило (Деряпа, 66), Сліпухін (Чухненко, 81), Анцибор. Запасні: Овчаров, Кубай, Гудзь. Головний тренер: Сергій Коритник.

Дніпро: Панченко©, Шурубура, Молоков, Онищенко, Логвиненко, Орел, Авер’янов, Білоус (Винниченко, 60), Чорний, Сторчоус, Савісько. Запасні: Самойленко, Масоха, Сухецький, Краснюк. Головний тренер: Ігор Столовицький.

17:00; 01.07.2020. Тростянець. Стадіон ім. В.П.Куца; поле 5; +27С

Суддя: Щепотьєв Андрій (Харків)

Попередження: Сліпухін, 24, Чорний, 24

ФК Тростянець пропустив минулий тур через участь у матчі за Суперкубок Сумщини (і програв його ФК Суми – колишньому LS Group – з рахунком 1:2). Тепер на підопічних Коритника чекав матч із черкаським Дніпром – також оновленим, яке розпочало догравання феєричною перемогою над Атлетом (6:1).

Господарі почали досить непогано – Сліпухін зі штрафного змусив попрацювати воротаря черкасців, а Стецюк з середньої дистанції пробив неподалік від «дев’ятки». Але, хоча тростянчани й володіли територіальною перевагою, швидко стало зрозуміло, що проти них грає вже не той малодосвідчений Дніпро, який зазнав від них поразки в першому колі (1:4). Наступ гостей вели гравці, які ще зовсім недавно грали за досить імениті професіональні клуби.

Приміром, Авер’янов, який пройшов школу Металіста та Зірки, відразу кілька разів пробивав із гри та стандартів. Одного разу зі штрафного від душі приклався екс-гравець молодіжної збірної Сторчоус – і тут воротар Синицин парирував м’яча, лише витягнувшись на весь зріст. І саме ці футболісти в підсумку стали співавторами голу. Спочатку Шарабура здорово вивернувся на правому фланзі від опіки суперників і підключив до атаки Авер’янова, той пасом знайшов у районі 11-метрової відмітки Сторчоуса, а вже Андрій сильним низовим ударом поцілив у ворота – 0:1.

«Гол у роздягальню» завів ФК Тростянець. На другу половину гри вони вийшли із бажанням відігратися. Натомість, все той же Сторчоус міг забивати вдруге, але під тиском захисників, які намагалися не допустити його виходу на воротаря, по воротах не влучив. Він же здорово бив здалеку – і тут Синицин по-справжньому виручив «зелено-білих». Переживши ці складні хвилини, господарі пішли в атаку. Іменитий новачок Анцибор бив і здалеку, і з ближчої відстані головою. Пробував влучити в порожній ближній кут Гайван. А відігратися вдалося вже після серії замін наприкінці матчу. Допомогли заміни. Чухненко зберіг м’яча біля лицьової, пішла подача Гайвана. Анцибор скинув на Деряпу, і Денис елегантно прийняв правою і пробив з лівої з рикошетом від поперечини – 1:1.

Останні хвилини пройшли в бадьорому обміні моментами, але воротарі вийшли переможцями з цієї дуелі, а сам матч переможця не визначив. Останній супер-шанс був у Анцибора, але Панченко парирував його удар.

ВІДЕО ГРИ ТУТ

Рубікон (Київ) – ФК Чернігів-ЮСБ – 1:1

Голи: Продан, 43 – Кривобороденко, 41

Рубікон: Карнаушенко, Боровик, Швець, Чорномаз, Марченко©, Островерх (Шутенко, 54), Бороденко, Шишкін, Бачинський, Касабуцький, Продан (І.Гусін, 59). Запасні: Остронос, Бірун. Головний тренер: Віктор Курята.

Чернігів-ЮСБ: Радич, Борщ, Мчедлішвілі, Галстян, Сердюк, Зенченко (Кравченко, 61), Кривобороденко©, Мироненко (Садовий, 89), Макаренко (Лазаренко, 16), Конопко (Фалько, 76), Кохановський. Запасний: Новобранець. Головний тренер: Вадим Постовий.

18:00; 01.07.2020. Київ. Стадіон “Атлет”; поле 4; +28С

Суддя: Шевель Микола (Фастів)

Попередження: Швець, 33, Шишкін, 51, І.Гусін, 72, Мчедлішвілі, 73

Рубікон вийшов на старт в дещо оновленому складі та на новому стадіоні – приймаючи суперника не в Вишневому, а на стадіоні ФК Атлет у Києві. Гості розпочали матч активно, але зазнали першої втрати вже в дебюті. Макаренко після верхової боротьби невдало приземлився й вимушений був звернутися за меддопомогою. Попередній діагноз – перелом руки. Попри вимушену заміну, ФК Чернігів-ЮСБ продовжував працювати на результат і перед перервою досягнув бажаного. Після дотепного розіграшу кутового Мироненко направив м’яча на Кривобороденка, і Кирило смачним прицільним ударом з лівої влучив під поперечину – 0:1.

Але вже через дві хвилини рахунок став рівним. Отримавши м’яча від Марченка, включився в атаку 44-річний граючий тренер киян Ігор Продан. Ефектно обійшовши суперників, вихованець Динамо та колишня зірка Оболоні, Закарпаття та низки вітчизняних клубів завдав прицільного удару в кут – 1:1. Цей рахунок так і не змінився, попри старання обох команд. Відзначимо, що найреальніший шанс випав досвідченому захиснику Мчедлішвілі, який вдало зіграв під час стандарту біля воріт киян. Але навіть цей «вірний» м’яч пройшов повз ціль. Так що бойова нічия призвела до єдиної в групі турнірної рокіровки – в середині таблиці. Цікаво, що в запасі Рубікону залишалися граючий президент клубу Олег Бірун іграючий прес-аташе Дмитро Остронос (один уже грав у чемпіонаті, інший міг дебютувати).

ФК Біла Церква – ЛНЗ-Лебедин (Лебедин) – 1:2

Голи: Вієра, 45+2 – Доронін, 64, Поступаленко, 87

Біла Церква: Скворцов©, Хабло, Вієра, Костенко, Минзар, Петровець, Шевчук, Білоус, Еванг, Бамба (Матвійчук, 86), Лешенок (Сисоєв, 46). Запасні: Стрелько, Терлецький, Сімаков. Головний тренер: Вадим Мандрієвський.

ЛНЗ-Лебедин: Козаченко, Парфьонов, Кондратюк, Листопад, Калинич© (Качур, 60), Сафонов, Доронін, Поплавка (Пуш, 53), Поступаленко (Зуєвич, 89), Мачуленко, Локтіонов (Грицай, 53). Запасний: Дейнеко. Головний тренер: Василь Гречаний.

18:00; 01.07.2020. Біла Церква. Стадіон “Зміна”; поле 4; +28С

Суддя: Гаркуша Олексій (Київ)

Попередження: Петровець, 29, Калинич, 47, Листопад, 69, Хабло, 71, Доронін, 90+3

Вилучення: Петровець, 36 (повторне попередження)

Білоцерківці стартували в дограванні з мінімальними змінами (можемо відзначити хіба що дебют Шевчука), не проводили масового оновлення й лебединці. Втім, і без того досвідчений склад ЛНЗ поповнився відразу кількома гравцями з досвідом виступів на всеукраїнському рівні й іноземних чемпіонатів – центрхави Сафонов і Доронін, вінгер Мачуленко та форвард Локтіонов вийшли з перших хвилин, а Пуш із Зуєвичем дебютували вже по ходу матчу.

Як і належить одному з фаворитів змагань, ЛНЗ-Лебедин активно розпочав пристрілку відразу ж із початку матчу. І якщо Сафонову та Дороніну бракувало влучності, то один тільки Мачуленко кілька разів змушував воротаря Скворцова вступати в гру. А тут ще Петровець під час ауту підштовхнув чи зачепив Парфьонова – рефері показав йому другу в матчі жовту картку, і ФК Біла Церква залишилася в меншості вже на 36 хвилині.

Здавалося, це позбавляє господарів особливих шансів, тим більше, вони й самі не дуже загрожували воротам досвідченого Козаченка (можна згадати хіба що спробу Білоуса поцілити в ближній кут). Але наприкінці першого тайму вони заробили кутовий на правому фланзі, який подав Білоус, і Аламісса Вієра Уаттара у високому стрибку головою відправив м’яча в сітку – 1:0. Якщо не це «гол у роздягальню», то що тоді?

Маючи чисельну більшість та солідних гравців у запасі, тренерський штаб ЛНЗ почав потихеньку освіжати гру. Пройшло кілька перспективних атак, але навіть після зручних скидок Мачуленку не вдавалося «пробити» Скворцова. А от іншому новачку допоміг відскок після кутового. Після подачі від лівого прапорця м’яч зрикошетив від Вієри на Дороніна, і Володимир з розмаху розстріляв ворота – 1:1. Пуш, Мачуленко, Грицай, Качур мітили в ворота з різних позицій. А забити допомогла, знову ж таки, навала з метушнею. Не встиг воротар відбитися після одного удару, як уже поспішали суперники на добивання, а Вієра виніс недалеко, чим і скористався Антон Поступаленко – 1:2. Досить непрості три очки для ЛНЗ-Лебедин. І дуже енерговитратний матч для ФК Біла Церква, яка все одно залишилася ні з чим.