У Першій лізі чемпіонату України стартує 22 тур: «Черкащина» у гостях зустрічається з «Агробізнесом»

4 Липня, 2020

Уже 16 матчів поспіль «Черкащина» не може виграти. Як буде у грі із четвертою командою чемпіонату стане відомо сьогодні, 4 липня, о 19:45. ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ тут

Четверте липня. 18:00. Волочиськ. «Агробізнес»

«Агробізнес» – «Черкащина»

Арбітр: Олександр Кальонов (Львів)

Матч першого кола – 1:2

Четверта команда проти останньої в таблиці – очікується непроста зустріч для обох її учасників. «Агробізнес» догравання почав четвертою поспіль перемогою в чемпіонаті – 3:1 в Запоріжжі. При цьому в запасі у волочисців матч проти «Руху» – хто б не виграв у ньому, це матиме вплив на всю групу лідерів.

А от «Черкащина», зазнавши розгромної поразки від харків’ян, продовжує залишатися на останній позиції. Уже 16 матчів поспіль «Черкащина» не може виграти. Тому навіть на матч проти одного з лідерів повинна налаштовуватися винятково з думками про перемогу. Адже наразі відставання від найближчого конкурента досягло у аутсайдерів п’яти очок і зберігається.

 

«Рух» – «Металург». Матч перенесено

 

Четверте липня. 16:00. Заря. Стадіон ім. Б.Тропанця

«Балкани» – «Минай»

Матч першого кола – 1:2

Напрочуд важливий матч для обох команд. «Балкани» знаходяться прямо над зоною стикових матчів, і хоча найближчий суперник на відстані шести очок, для повної безпеки ще треба відриватися. Після розгромної поразки в Горішніх Плавнях їм належить зіграти з одним із лідерів.

У першому колі «Минай» не без труднощів обіграв зорянців – 2:1, а тепер вимушений з подвійною обережністю поставитися до суперника з нижньої частини таблиці. Після мінімальної поразки в Кременчуку підопічні Кобіна не втримали переможний рахунок з «Інгульцем» і тепер опустилися на 6-7 місце при великій щільності та конкурентності.

В випадку перемоги господарі можуть обігнати «Кремінь» і порівнятися з прикарпатцями, а от гостям невтішний результат загрожує падінням на восьму позицію та відставанням від лідерів.Особливим цей матч має бути для відразу кількох вихованців футболу Одещини в складі закарпатців, і якщо ті ж Гавриленко чи Книш за «Балкани» не грали, то Стасюк переходив у «Минай» якраз після цього клубу.

 

Четверте липня. 18:30. Петрове. «Інгулець»

«Інгулець» – «Авангард»

Матч першого кола – 1:2

Шість щаблів турнірної таблиці – і лише чотири очка між суперниками. А в історії протистояння цих двох клубів бували й сенсаційні результати, виїзні успіхи, та навіть розгроми. «Інгулець» добре розпочав заключну частину сезону, витиснувши хороший результат із матчів із «Гірником-Спорт» (2:1 вдома) та «Минаєм» (вольова нічия 1:1 на виїзді).

«Авангард» при цьому також набрав чотири очка в двох стартових матчах (1:1 з оболонцями в Києві та 1:0 з кременчужанами вдома), хоча за цей час спромігся не реалізувати відразу чотири 11-метрових удари. За час найбільш тривалої вдалої серії серед усіх, що продовжуються, підопічні Косевича з початку листопада набрали 13 очок із 15 можливих – чотири перемоги при єдиній нічиїй.

 

Четверте липня. 19:00. Кременчук. «Кремінь Арена»

«Кремінь» – «Волинь»

Арбітр: Віктор Копієвський (Кропивницький)

Матч першого кола – 0:3

Обидві команди мають у двох рестартових турах по одній мінімальній перемозі при одній поразці. І якщо для однієї з команд із нижньої частини таблиці це прийнятний результат, то лучани втратили важливі очки, яких бракує, щоб бути на чолі таблиці (наразі «Волинь» розділяє перше місце ще з трьома командами).

Нагадаємо, підопічні Тлумака зазнали поразки 2:5 в Одесі, а потім завдяки голу свого провідного бомбардира Кожанова здолали мінімально конкурента – «Оболонь-Бровар». «Кремінь», у свою чергу, почав із перемоги над «Минаєм» у стартовому турі (відзначаємо гол новачка Сули), після чого поступився в матчі з трьома пенальті в Краматорську. Успіх у матчі з іще однією з команд із числа фаворитів може дозволити підопічним Свистуна зробити 1-2 кроки в таблиці.

 

Четверте липня. 19:25. Харків. ОСК «Металіст»

«Металіст 1925» – «Гірник-Спорт»

Матч першого кола – 2:1

Харків’яни досягнули співлідерства, розділяючи перше місце з петрівцями та лучанами. Головний тренер «Металіста 1925» Андрій Демченко визнаний найкращим у турі, форвард Дерек Фрейтас здобув звання героя туру.

Але всі досягнення чинні аж тільки до наступного туру, а там харків’ян чекає суперник, який останній свій матч також виграв з розгромним рахунком. «Гірник-Спорт» забив чотири м’ячі без відповіді зорянцям, до того дав справжній бій «Інгульцю», який виграв на своєму полі в один гол різниці під кінець зустрічі.

Тепер гості з Полтавщини постараються перервати невдачі в матчах з цим суперником, адже «Металіст 1925» до цього не програвав «гірникам» в офіційних матчах (дві перемоги та нічия).

 

П’яте липня. 19:00. Одеса. «Чорноморець»

«Чорноморець» – «Миколаїв»

Арбітр: Дмитро Кузовлєв (Запоріжжя)

Матч першого кола – 0:0

Два чудових відкриття літньої частини сезону зустрінуться в очному протистоянні. «Чорноморець», нагадаємо, взяв максимум в матчах з «Волинню» (5:2 вдома) та «Прикарпаттям» (мінімальна виїзна перемога). А МФК «Миколаїв» завдав розгромної поразки івано-франківцям (5:1 на своєму полі), а в минулому турі призупинив одного з фаворитів турніру (1:1 з «Рухом»).

Від очного протистояння двох суперників очікують відповіді на питання, чи скоротять миколаївці відставання від одеситів на шість очок, чи, навпаки, «Чорноморець» замахнеться на дев’яте місце, де наразі в передчутті візиту до лідера знаходиться «Гірник-Спорт». Пара цікава тим, що періодично зустрічається в контрольних матчах в силу географічної близькості та має багату історію кадрових перетинів. Наприклад, проти миколаївців може зіграти їхній недавній одноклубник Слінкін, а по протилежний бік – вихованець одеситів Паламар і Кушніренко, який пройшов дубль «Чорноморця».

 

Шосте липня. 19:00. Київ. «Оболонь Арена»

«Оболонь Бровар» – «Прикарпаття»

Матч першого кола – 2:0

Пряма трансляція – ТК «Футбол»

Кияни поки що без перемог – слідом за домашньою нічиєю з «Авангардом» вони мінімально поступилися в Луцьку. Але справи «Прикарпаття» наразі ще гірші – дві поспіль поразки від миколаївців та одеситів із загальним рахунком 1:6.

Візит до одного з лідерів – непросте випробування, проте «Прикарпаття» в поточному сезоні без комплексів грає на виїзді (по 10 очок здобуло вдома й на чужих полях). Тож гості постараються перервати невдачі з протистояннями оболонцям, яким вони програли всі три попередні зустрічі.

 

Джерело: прес-служба ПФЛ