Футбол. Матч 2 туру чемпіонату Черкащини: ФК «УТК» – «Олімп» 2:1 (2:0)

5 Липня, 2020

4 липня. с. Паланка. Без глядачів у ядрі стадіону.

Арбітри: Цибулько Є., Лобанов О., Олійник Д. Інспектор: Заєць В.

УТК: Щербина – Дудник (90+2, Думенко), Подколзін, Яловенко, Лут – Рудь (62, Троян), Горобець, Новіков, Потапов – Король (81, Лісовий), Лебедєв (70, Ібрагім).

Олімп: Лєнчінков, Гарнага, Левенець, Тарасенко, Піскун, Підвісіцький, Козубенко, Клименко, Карамалак (80, Вагін), Вальчиковський (72, Доненко), Оганесов.

Голи: Лебедєв (17), Лут (32), Онанесов (78).

Попередження: Подколзін (48), Ібрагім (86)

Вилучення: Тарасенко (84)

І знову глядачі лише за парканом… Повірте – команда дуже цінить розуміння своїх уболівальників і відчуває їх підтримку!

В другому турі тепличники знову на своєму полі приймали середняка обласної ліги останніх років – “Олімп” з Кам’янки. В принципі з огляду на це можна було тепличників можна було називати фаворитом пари. Про це свідчила і істория протистоянь цих клубів. Але варто було глянути не до історії а в реалії сьогодення. А тут вже випливала інформація, що до кращого бомбардира чемпіонату області минулого року Антона Оганесова додалися ще новачки з пристойним професійним досвідом. А відтак розслаблятися господарям було протипоказано лікарем. Ой, головним тренером. І команда УТК продемонструвала, що установки Казанюка не пропускають повз вуха.

Господарі швидко захопили ініціативу. На відміну від попереднього суперника “Олімп” не ризикнув розпочати матч з активного високого пресингу. Але при цьому перший самий реальний шанс для взяття воріт створили саме гості. На 12 хвилині вирізали на вільного в чужій штрафній Підвісіцького (він був самим активним в дебюті зустрічі) а той прострілив. Антон Онанесов замикав передачу метрів з п’яти! Але м’яч від його стегна (здається) пішов вище воріт! Господарі вирішили не чекати пропущеного м’яча і на 17 хвилині самі відкрили рахунок. Потапов подав кутовий. Король у фірмовому вже стилі виграв “повітря” і продовжив політ м’яча. Ну а Владислав Лебедєв довершив все гарним голом у падінні “рибкою”!

Тут же могли відзначитися Горобець, Лебедєв. Але зробив це лівий захисник “УТК” – Євген Лут забив не менш гарний гол! Спочатку він видовищно “гойданув” оборонця на куті штрафної і тут же пробив низом в ближній кут! Два гарних голи і 2:0 на табло. В садах українців саме дозрівають лутовки і виявилося, що у тепличників свої ЛУТовки ще і переможні на смак!

За великим рахунком гра господарям давалася. Нічого не змінила і перерва. На 57 хвилині лише самовідданість оборонця, що кинувся під удар зльоту Потапова, врятувала гостей. За дві хвилини хитро бив головою Лебедєв – трішки неточно. А за хвилину Влад вже зробив все точно, але сейвище ефектно здійснив Лєнчінков!

Все ніби явно і очевидно – “УТК” впевнено вели до своєї комфортної перемоги. Але я вже згадував, що “Олімп” має в своєму складі досвідчених гравців. І очевидно було, що гості “не попливли”. І варто було господарям хоч трохи послабити хватку, як Кам’янка цим скористалася. Гра підрівнялася в другій треті тайму. І на 76 хвилині вони мали супершанс! Карамалак бив метрів з 5-6!!! Але тепер сейвища створив Володимир Щербина! Але за дві хвилини і він був безсилий – досвідчений Антон Онанесов уловив момент і класно пробив головою! 2:1! І рахунок з комфортного вмить перетворився на “слизький”…

Тут гості самі собі завдали удару – досвідчений Олександр Тарасенко в центрі поля дуже небезпечно (з ризиком нанесення травми) атакував Ібрагіма і побачив перед собою моментально червону картку! Втім “Олімп” руки не опустив і пробував відігратися. Але ближче були до забитого м’яча тепличники. На 90 хвилині Новіков ледь не обікрав оборонців, але Лєнчінков своєчасно зіграв на підстраховці …

Друга поспіль перемога “УТК” з рахунком 2:1 і шість очок в активі. Під пильним поглядом свого президента і відданих уболівальників, які терплять за парканом, підопічні Казанюка не могли не перемогти! Чемпіонат розкочегарюється!

Джерело: umanfootball.com.ua