Головний тренер збірної України з футзалу Олександр Косенко розповів про підготовку до матчів основного раунду відбору ЧС-2020

24 Жовтня, 2019

Двадцять четвертого жовтня (початок гри о 18:30) українська збірна почне боротьбу за вихід до наступного раунду змагань

 

«Гравці прибули з клубів у різному тонусі. Нам важливо привести їх до одного знаменника у фізичному та психологічному компонентах. Радує, що всі хлопці приїхали в гарному настрої, адже практично всі вони напередодні здобули перемоги у своїх клубах. Головне тепер — зберегти цей настрій і перенести його на матчі відбору чемпіонату світу.

Усіх, кого хотіли, ми запросили. Лише Микола Білоцерківець за сімейними обставинами не зміг приїхати.

Новий формат відбору до ЧС з еліт-раундом достатньо цікавий, створює більше можливостей для команд. Гадаю, що зараз усі суперники перебувають у рівних умовах, тому буде дуже непросто. Висновки щодо формату робитимемо вже після завершення відбірних поєдинків.

Що стосується наших суперників по групі основного раунду відбору, то Словенія не потребує представлення. Ця збірна вже давно грає одним складом, зі сформованим кістяком. У порівнянні з останнім чемпіонатом Європи у словенців практично та сама команда — майстерна, бойова, добротна.

Збірна Північної Македонії — господар. Гра при домашніх трибунах буде для неї додатковою мотивацією. Балканські команди зазвичай високорослі, габаритні, уміють оборонятися, тому пройти їхній захист непросто.

Косово дещо відрізняється від інших балканських збірних. Косовари більш технічні, однак менш габаритні, уміють працювати з м’ячем, швидкі.

Зараз до кожного суперника треба ставитися серйозно, розбирати його ігри. У всіх є матеріали, відео, статистика. Тому ми готуємося, налаштовуємося.

Нам доведеться битися за одну із шести перепусток на ЧС-2020. Потрібно буде докласти максимум зусиль, аби туди потрапити, адже чемпіонат світу — вершина для будь-якого спортсмена. Необхідно буде віддавати навіть трішки більше, ніж є. Конкуренція у відборі неймовірна, в усіх рівні можливості, випадковостей бути не може. Тому потрібно серйозно готуватися й долати труднощі. Ми докладемо максимум зусиль, щоб не розчарувати вболівальників збірної України», — сказав Олександр Косенко.

 

ЧС-2020. Основний раунд відбору. Європейська зона. Група 2

1 тур

24.10     18.30     Україна — Косово

24.10     21.00     Північна Македонія — Словенія

2 тур

25.10     18.30     Північна Македонія — Косово

25.10     21.00     Словенія — Україна

3 тур

27.10     18.30     Україна — Північна Македонія

27.10     21.00     Косово — Словенія

До еліт-раунду проб’ються перші та другі команди кожної з восьми груп основного раунду відбору.

На наступній стадії 16 збірних 7 листопада поточного року розділять на чотири квартети, переможці яких напряму потраплять на чемпіонат світу. Поєдинки еліт-раунду відбудуться 28 січня — 2 лютого 2020 року. Команди, які посядуть у групах другі місця, вийдуть до плей-офф, в якому будуть розіграні ще дві путівки на мундіаль. Стикові матчі заплановані на 9-е та 12 квітня 2020 року.

Таким чином, шість команд європейського відбору приєднаються до Литви, яка прийматиме світовий форум 12 вересня — 4 жовтня 2020 року.

Додамо також, що АФК (Азія) матиме змогу відправити на ЧС-2020 п’ять команд, КАФ (Африка) — три, КОНКАКАФ (Північна й Центральна Америка) — чотири, КОНМЕБОЛ (Південна Америка) — чотири, ОФК (Океанія) — одну. Загалом у світовій першості візьмуть участь 24 команди.

 

За матеріалами: futsalua.org