Будьте уважні! Порушення правила «один гравець – одна команда» може мати неприємні наслідки

27 Листопада, 2020

На багаточисленні прохання учасників змагань з футзалу, що відбуваються і тих, що мають стартувати на Черкащині, в Асоціації футзалу Черкаської області пояснили наскільки важливо дотримуватися правила «один гравець – одна команда»

Зокрема питання стосуються участі гравців і команд у інших змаганнях.

Почнемо з того, що в області набирають оберту регіональний етап Чемпіонату України з футзалу серед команд другої ліги та Чемпіонат Черкаської області з футзалу. Ці змагання мають статус офіційних, тобто вони внесені в план-календар змагань з футзалу на 2020/2021 р.р. А оскільки змагання офіційні, то усі гравці були внесені до загальноукраїнської бази реєстрації гравців. Таким чином гравці і команди мають дотримуватися правила «один гравець – одна команда», що вже давно визначено ФІФА у Регламенті, щодо статусу і трансферу футболістів, як одне з головних та базових правил розвитку усіх різновидів футболу.

ПИТАННЯ:

ЧИ МОЖЕ УЧАСНИК (гравець, команда) ЧЕМПІОНАТУ УКРАЇНИ (II ліга, регіональний етап, «черкаська зона») або ЧЕМПІОНАТУ ЧЕРКАЩИНИ З ФУТЗАЛУ СЕЗОНУ 2020/2021 років ГРАТИ ЩЕ Й В ІНШОМУ ТУРНІРІ?

Так, може, але при наступних умовах:

– ці змагання мають бути офіційними, тобто внесені до плану-календаря змагань Асоціації футзалу Черкаської області і Асоціації футзалу України на 2020/2021 р.р.;

– у заявку команди (назва має бути незмінною в усіх турнірах) на інші офіційні змагання можуть бути внесені, не залежно від кількості, ті гравці, які вже заявлені і, відповідно, були внесені у єдину базу гравців.

– такі дії (грати в іншому офіційному турнірі) кожен гравець може здійснювати лише у складі однієї команди.

У разі недотримання гравцями правила «один гравець-одна команда» дисциплінарні покарання стосуватиметься гравця і можуть бути від суворого попередження або відсторонення від участі в одній грі, аж до дискваліфікації на участь в офіційних змаганнях на роки при багаторазових порушеннях.