Футзал. Чемпіонат Черкащини. «Карбон» – «Цетус» – 1:1 (0:0)

17 Листопада, 2019

17 листопада 2019 р. Черкаси. СК «Будівельник». Чемпіонат Черкаської області. 1 тур. Зустріч команд Екстра-ліги.

«Карбон» – «Цетус» – 1:1 (0:0)

Голи: Сафонов – Сидоренко

Нарешті відбулося довгоочікуване відкриття нового футзального сезону в обласній екстра-лізі. У дебютній грі жереб звів старожила ліги і дебютанта ектра-ліги – «Карбон».

З перших хвилин зустрічі команди вдалися до дещо ризикованих атакувальних дій. Протягом перших трьох хвилин гри у голкіперів робота є, але не так, що вони працюють «у поті чола». Поки позитивні відгуки мають захисні ланки команд.

На 5 хвилині гри Пархоменко («Цетус») порушив правила біля своє штрафної – розіграш стандартного положення з активної участі Колоса був небезпечним але безгольовим. У інший бік воріт штрафний вже виконує Степанов – сильно і не точно вийшло.

Поступово гра набула більш спокійного характеру з великою кількістю пасів при організації атак. Але при першій можливості команди «вибухали», чим змушували нервувати воротарів.

На 8 хвилині Біда у «Карбона» мав відмінний шанс відкривати рахунок у грі, але сам на сам не зумів перекинути сферу у ворота через руки Сорокіна.  «Цетусу» відповісти гостим моментом не вдалося – суперник пресингує і особливо не дає підступитися до штрафної.

На 12 хвилині тайму у «Цетуса» був шанс реалізувати перспективний штрафний, але удар Степанова парирував Магльований.

Прогнозовано після перерви команди додали у швидкості. На 13 хвилині прохід Кота карбонівців змушені на підході до своєї штрафної зупинити з порушенням правил. Пархоменко зі штрафного б’є сильно і не точно. У інший бік воріт вже летить «снаряд» від Дмитренка, але також безрезультативно. Поки дальні удари у бік обох воріт не мають очікуваного ефекту.

На 16 хвилині Присяжнюк О. із «Цетуса» у зовсім не обов’язковій ситуації отримує для своєї команди 4 командний фол. Але на цьому неприємності для цетусівців не закінчилися – після удару Сафонова у їхні ворота влітає м’яч – 1:0. Відкриття рахунку у грі змусило обидві команди підняти темп зустрічі. На 19 хвилині лише реакція Маценка («Карбон») врятувала команду від гола після удару від Степанова. Але на 19 хвилині ніхто не зміг врятувати ворота господарів гри після неймовірного удару Сидоренком – 1:1. А через 35 секунд Присяжнюк П. у гостей дивом кількома ударами поспіль по воротах не зумів забити черговий м’яч.

Поступово гра набула нервового характеру. Ціна помилки як у захисті, так і нападі набуває великої важливості. Але команди не бояться ризикувати.

За 1 хв. 18 сек. до завершення гри Дмитренко «організовує» для суперника 5 фол. А 31 сек. до кінця гри цетусівці знову фолять на Дмитренкові і дабл-пенальті. До м’яча підходить Бойко, але обіграти Сорокіна не зміг. Цікаві і «карвалольні» секунди зустрічі сильнішого не виявили.