24 команди дали попередню згоду на участь у чемпіонатах Черкащини та України (II ліга) з футзалу 2021/2022 р.р.

12 Жовтня, 2021

11 жовтня відбулася зустріч представників команд, що гратимуть у чемпіонатах Черкащини та України (II ліга, регіональний етап) з футзалу

На нараді президент Асоціації футзалу Черкаської області Юрій Гончаров ознайомив присутніх з планами на футзальний сезон 2021/2022 років та змаганнями, які проводитимуться.

Учасники зустрічі обговорили формат майбутніх турнірів та кількісний склад учасників чемпіонатів. Зокрема у регіональному етапі чемпіонаті України планується, що гратимуть, як і минулого сезону, 8 команд. Було запропоновано провести турнір за старою схемою – спочатку команди грають в одне коло, а потім за підсумками групового етапу 1-4 місця (грають в одне коло) продовжують боротьбу за нагороди чемпіонату країни, а інша четвірка (грають в одне коло) побореться за медалі Кубку Асоціації футзалу Черкаської області. При цьому від представників команд була пропозиція, щоб на другому етапі не враховувати результати зустрічей між командами у груповому раунді.

Щодо чемпіонату області, то минулорічний варіант, коли на першому етапі команди були поділені на дві групи, був схвалений. Єдине, що було запропоновано, щоб боротьбу за нагороди у другому етапі продовжили не 1-2 місця своїх груп, а 1-4 місця. Відповідно, ті команди, які у турнірках будуть нижче 5 місць, у плей-оф розіграють місця з 9 по 16 місця.

Як і минулого сезону усі учасники змагального процесу дотримуватимуться правила «один гравець – одна команда».

Остаточне затвердження складу ліг і регламенту відбудеться орієнтовно 1 листопада на черговій зустрічі представників команд. Але командам, які вже визначилися із своїми складами, запропоновано вже подавати заявки. Більш детальніша інформація, щодо проходження заявок команд буде опублікована на нашому сайті згодом.