Футзал. Чемпіонат України (ІІ ліга, регіональний етап). Черкаські козаки (Черкаси) – Карбон (Черкаси)

13 Лютого, 2022

13 лютого 2022 р. Черкаси. СК «Будівельник». Чемпіонат України II ліга, група «А». 9 тур. 

«А». Черкаські козаки (Черкаси) – Карбон (Черкаси) – 4:3 (2:1)

Голи: Гацанюк, Кулик, Прокопенко, Трандафілов – Магльований, Колос (2)

Попередження: Гацанюк, Кулик (обоє Черкаські козаки)

Центральний матч 9 туру, у якому розігрується місце у першій трійці групи, яке дає право далі продовжувати боротьбу за нагороди чемпіонату України.

Поєдинок команди почали з невисоких швидкостей, але поступово нарощуючи темп. Спочатку була рівна боротьба, але потім м’яч частіше у ногах карбонівців. Черкаські козаки намагаються частіше вивести на ударну позицію Кулика. У Карбона на ударну позицію виводять Проценка. Але забивати на 7 хвилині мав Пуш, проте своєчасний вихід з воріт голкіпера допоміг команді уникнути гола. Далі був удар з розвороту у кут воріт від Стрижака, але Магльований ногою відбив м’яч. Майже відразу атака від Карбона і Колос забиває перший гол у зустрічі. За чотири хвилини до перерви у карбонівців п’ятий фол, а згодом і шостий. Черкаські козаки реалізують дабл-пенальті і зрівнюють рахунок – 1:1. Далі був потужний удар зльоту від Колоса, але голкіпер козаків зумів зреагувати. У Черкаських козаків травму отримує Гацанюк і чи продовжить він гру невідомо.

На завершальній хвилині тайму Черкаські козаки вибігали три в один, але перший пас від Трандафілова було перехоплено.

За 30 секунд до перерви Магльований у Карбона побіг вперед до воріт свого опонента, який мав нагоду забити, але суперника врятувала стійка воріт. Після цього голкіпер знову долучився до атаки своєї команди, але все закінчилося тим, що гол забили Черкаські козаки – 2:1.

На 64 секунді другого тайму Гацанюк збільшує перевагу Черкаських козаків до двох голів 3:1. Не найкращий початок тайму змушує Карбон вдатися до більших активностей на половині поля суперника. Колос мав нагоду забивати, але обіграти голкіпера не зумів.

До завершення зустрічі ще 6 хвилин. Команди обмінються гострими атаками. Свою команду виручає Магльований, який не дає Гацанюку результативно завершити свій фланговий прохід.

За 3 хвилини до завершення матчу Колосу вдалося гарматним дальнім ударом забитий другий гол – 3:2. Забивши гол карбонівці посилюють тиск на ворота козаків, але в одній з атак обрізаються, чим скористався суперник – 4:2. Через кілька десятків секунд у ворота козаків призначений штрафний, який ледь не реалізував Проценко. За 1 хвилину до завершення у козаків 5 фол.

Фінальний штурм воріт від Карбона на останніх секундах зустрічі дозволив їм забити гол, але було це 4 секунди до завершення гри.

Завдяки цій перемозі Черкаські козаки продовжать боротьбу за медалі чемпіонату України, а Карбон зосередиться на чемпіонаті області (вища ліга).