Олександр Соловей: «Усі суперники ФК «Черкасиобленерго» добре підготовлені з підбором якісних гравців»

2 Вересня, 2022

Керівник команди ФК «Черкасиобленерго» про кадри, суперників, трансляцію ігор і дебют в Екстра-лізі України з футзалу, де черкащани на першому етапі гратимуть  у групі «Центр», до якої також входять «ХІТ» (Київ),  «CLUST» (Київ), «Харків» і «Рятувальник» (Ромни), з яким зустрічаються 3 вересня (початок о 15:00). 

– Розкажіть як виникла ідея з участю ФК «Черкасиобленерго» у головному футзальному турнірі країни серед чоловічих команд?

– По великому рахунку ми ще не планували цього сезону виступати в Екстра-лізі тому, що команда поки ще не наскільки себе впевнено почуває, щоб грати на такому рівні. Було бажання, як і минулого сезону, грати у Першій лізі чемпіонату України. Але у зв’язку з війною Першої ліги немає і було прийняте рішення зіграти в Екстра-лізі. Тому прошу вболівальників не судити нас суворо і відноситися з розумінням до гри команди і нашого шляху становлення як професіональної команди.

На жаль, через війну ігри проходитимуть без глядачів. Тому усі наші матчі, що відбуватимуться у Черкасах ми транслюватимемо у прямому ефірі. Працюватимуть дві телевізійні камери, будуть повтори цікавих ігрових моментів. Будемо робити все можливе, що глядачам було комфортно переглядати наші домашні матчі і підтримувати нас на відстані.

-Майбутні суперники «Черкасиобленерго» по групі «Центр» брали участь у «Кубку Нескорених» і матчі транслювалися, за якими, напевне, команда спостерігала. Що Ви скажете про рівень суперників. Наскільки складно нам буде з ними грати?

Звичайно спостерігали за усіма іграми наших майбутніх суперників по групі. Скажу, що усі команди добре підготовлені з підбором якісних гравців. Своєю грою виділяється київський «ХІТ». Переконаний, що це буде безперечний лідер нашої групи. Інші команди грали у Першій лізі чемпіонату України і «CLUST» у чемпіонаті Києва. Але нам буде складно грати з кожною командою тому, що у сезон ми входимо без достатньої кількості контрольних матчів з командами такого рівня, з якими гратимемо у Екстра-лізі. Тепер нам буде потрібно у групі зіграти щонайменше 3-4 гри, щоб впіймати ритм цих команд і змагань, у яких ми дебютуємо.

– На скільки відсотків склад нашої команди вже укомплектований?

На 99 %. ВОРОТАРІ: №21 Іщенко Ярослав, №1 Даценко Євгеній, №88 Коваленко Владислав. УНІВЕРСАЛИ: № 77 Лобов Олександр, №15 Вініченко Богдан, № 44 Раковський Олександр, №22 Дєдов Сергій, № 27 Панченко Владислав, № 23 Скоров Максим, № 10 Поплєвічев Віталій, №11 Петришин Владислав, № 12 Кошелюк Дмитро, № 5 Мосійчук Богдан, № 8 Чижик Даніїл.