Юрій Гончаров: Ведемо підготовку до обласного етапу Чемпіонату України з футзалу (II ліга)

4 Жовтня, 2022

Сезон офіційних змагань сезону 2022/2023 років на Черкащині відкрив розіграш кубку області, який зараз в розпалі

Про найближчі плани у проведенні змагань, організатором яких є Асоціація футзалу Черкаської області, розповів її президент Юрій Гончаров:

– Зараз ведемо підготовку необхідних документів для початку обласного етапу Чемпіонату України з футзалу (II ліга). Можу вже зараз повідомити, що команда-переможець цього етапу стане чемпіоном Черкаської області та зіграє у чемпіонаті України серед команд Першої ліги, яка складатиметься з переможців інших регіональних етапів країни. Команда, яка буде другою – стане віце-чемпіоном Черкащини та далі гратиме у фінальній частині Другої ліги чемпіонату України. Відповідно, той хто фінішує у нашому регіональному турнірі третім, отримає бронзовий комплект нагород.

Планується, що обласний етап Чемпіонату України з футзалу (II ліга) стартує на початку листопада. У зв’язку з воєнним станом в країні, цього сезону кількість команд буде обмежено. Після оголошення прийому заявок, а це станеться на днях, склад учасників буде сформовано по мірі надходження їхнього бажання грати у чемпіонаті. Хочу зазначити, що чітко дотримуватимемося правила «Один гравець – одна команда». На жаль, змагання проходитимуть без глядачів. Але будуть прямі відеотрансляції ігор, звіти ігор і післяматчеві коментарі.

– Юрію Андрійовичу, цього сезону у Екстра-лізі України з футзалу серед чоловічих команд грає ФК «Черкасиобленерго». Чи планується участь у чемпіонаті України жіночої команди з Черкас?

–  Насамперед хочу подякувати керівництву ПАТ «Черкасиобленерго» за підтримку участі футзальної команди в Екстра-лізі. При цьому варто відзначити, що головний тренер Сергій Гупаленко, який вже тривалий час живе на Черкащині, при комплектації команди робив ставку на місцевих футзалістів. Свої матчі ФК «Черкасиобленерго» проводить у черкаському СК «Будівельник». Хочу зазначити, що у «Будівельнику» також по потребі проводять свої ігри ще дві команди Екстра-ліги – МСК «Харків» і «Рятувальник» (Ромни).

Щодо жіночої футзальної команди, то як і торік, у вищій лізі чемпіонату України гратиме МСК «Дніпро» (Черкаси). Наступного тижня наші дівчата у рамках підготовки до чемпіонату візьмуть участь у Києві у Всеукраїнському турнірі «Разом до перемоги».