Ряд важливих питань 13 грудня розглянуто на виконкомі Асоціації футзалу Черкаської області

13 Грудня, 2019

До пункту денного ввійшло п’ять питань, з яких кожне по своєму було актуальне.

 Члени виконкому підвели підсумки проведення у Черкасах двох товариських матчів за участі чоловічих національних збірних команд України і Хорватії, які були проведені на пристойному рівні. До речі, змагання з футзалу високого рівня у найближчий період у Черкасах проводяться  у черговий раз: найближчі спогади – проведення Суперкубку України з футзалу серед чоловіків та ігри відбіркового етапу до фіналу чемпіонату Європи з футзалу серед жіночих команд.

Цього футзального сезону у чемпіонаті області з футзалу проводитимуться (і вже проводяться у деяких вікових группах)  у серед 5-ти вікових категорій – U-9, U-11, U-13, U-15 і U- 17. В епіцентрі обговорення питання поведення чемпіонату серед 17-річних, де, більш всього, буде піднято віковий ценз до 18 років. Єдине, що у пілотному проекті може взяти участь обмежена кількість учасників, серед тих хто першим подав заявки.

На обговорення виконкому також було винесене питання проведення Літньої ліги Чемпіонату Черкаської області з футзалу, яке досить часто піднімається футзальними аматорськими командами. Тим паче, що із закінченням ремонту у спортивному комплексі «Сокіл» (колишній «Фотоприлад» на «Центральному стадіоні») такі змагання можна проводити влітку у комфортних умовах. У підсумку вирішено проводити Літню лігу Чемпіонату Черкаської області з футзалу.

Уже найближчих вихідних стартує розіграш Кубку Черкащини з футзалу. За повідомленням віце-президента АФЧО Богдана Розсохи починаючи із групового етапу у трьох зонах боротьбу за почесний трофей почнуть 15 команд.

І, нарешті, у порядку денному був розгляд протесту президента ФК «Майфон» (Черкаси) Сергія Майчука, який був поданий після закінчення гри його команди у матчі 2 туру чемпіонату Черкаської області з футзалу серед команд екстра-ліги проти ФК «Черкаський фанерний комбінат», яка відбулася 01.12.2019р. У протесті зазначено, що за ФК «ЧФК» грали двоє не вчасно заявлених, на його думку, гравців і один з них на майданчику грав у футболці без номера.

Проте наданий протест, за інформацією президента Асоціації футзалу Черкаської області Юрія Гончарова, не відповідає вимогам нормам регламенту проведення чемпіонату та не підглядає розгляду. Простіше кажучи – була надана лише заява (протест) і все. Документів, або їх копій, підтверджуучих написане, не було надано.