«Майфон» – «Цетус» – 3:4. Футзал. Чемпіонат Черкащини (Екстра-ліга)

5 Лютого, 2023

5 лютого 2023 року. 10  тур. Матч проходив без глядачів.

«Майфон» (Черкаси) – «Цетус» (Черкаси) – 3:4 (2:3)

Голи: Авер’янов (12, 15), Савченко (18) – Соцкий (5), Приз (7), Аргеєв (9), Марченко (25)

Попередження: Зоря – Скороходов

З огляду на турнірну таблицю, яку перед цим матчем із 20-ма очками після 10 ігор очолював Земельник, то для Майфона (2 місце, 9 ігор і 19 очок) та Цетуса (3 місце, 9 ігор і 17 очок) ця гра була надважливою.

Стартові хвилини матчу команди провели в обмінах гострими атаками. Першими вдалося відкрити рахунок у зустрічі цетусівцям, коли Соцкий у дальній кут воріт Ткаченка відкрив рахунок у матчі. Зрозуміло, що Майфон вдався до організації достойної відповіді. Але захопившись атакувальними діями вони пропустили атаку суперника і рахунок на табло вже 0:2. Здавалося, що після цього майфонівці нарешті налагодять командні дії. Але механізм ніяк не міг набрати обертів. А от у Цетуса багато що виходить і Аргеєв влучним ударом доводить перевагу своєї команди до трьох голів.

Лише після пропущеного третього гола Майфон як то кажуть забігав і на 10 хвилині зусилля на лівому фланзі Зорі з пасом у штрафну суперника, здобули своє продовження у вигляді забитого гола Авер’яновим – 1:3. Після чергової зміни рахунку, загальний рахунок зустрічі змінився – гра стала рівною.

За хвилину до перерви Майфон зі своєї половини поля починає атаку на завершальній стадії якої Зоря скидує грудьми м’яч на хід Авер’янову, який в упор «розстрілює» ворота Сорокіна – 2:3.

Початок другого тайму пройшов у спокійному темпі. Відносну тишину порушив влучний удар майфонівця Савченка і на табло вже рівний рахунок – 3:3. Через півхвилини могла відбутися чергова зміна рахунку але Магльований зумів зреагувати на удар Аргеєва з 11 метрів.

Незважаючи на те, що в обох командах на лавах запасних достатньо гравців, щоб підтримувати швидкий темп зустрічі, гра проходить у середньому темпі. Грати командам ще 10 хвилин.

Цетус намагається грати першим номером, змушуючи Майфон захищатися, який поки на паузі, щодо агресивної атакувальної гри. Щоправда коли на майданчику Зоря, Авер’янов, Орел і Чорний гра у майфонівців пожвавлюється проте рахунок не змінюється. За 6 хвилин до завершення гри у Майфона 5 фолів, тоді як у їхнього суперника – 1.

Але на цьому неприємності для майфонівців не закінчуються і через 30 секунд м’яч вчетверте влітає у їхні ворота – 3:4.

26 хвилина  Пантелей прицільно б’є по воротах Цетуса, Сорокін парирує цей удар. А через мить за порушення правил у ворота Майфона призначається дабл-пенальті – м’яч на себе прийняла стійка воріт.

27 хвилина – небезпечний удар зі сторони Майфона – Сорокін тримає все під контролем.

За півтори хвилини до фінальної сирени у Майфона потужна атака, але у ворота суперника м’яч не влітає, натомість там опиняється ….Чорний.

Завершальну хвилину зустрічі Майфон починає атакою зі своїм голкіпером попереду. Цетус у захисті грає без помилок. До фінальної сирени рахунок більше не змінюється.