«Цетус» – «Слобода» – 6:2. Футзал. Чемпіонат Черкащини (Екстра-ліга)

12 Лютого, 2023

12 лютого 2023 року. 11  тур. Матч проходив без глядачів.

«Цетус» (Черкаси) – «Слобода» (Червона Слобода) – 6:2 (2:1)

Голи: Ареєв (3, 8, 18, 30), Приз (20), Сидоренко (27) – Семенюк Я. (6), Біда (26)

Попередження: Погребняк (Цетус)

Перед початком зустрічі привернула до себе увагу лава запасних Червоної Слободи, де на заміну готовий вийти лише один гравець. Натомість у Цетуса готовність до гри висока і 12 футзалістів готових грати.

Цетус з перших хвилин зустрічі взяв гру під свій контроль і досить швидко відкрив рахунок у матчі. Пропущений гол змусив Слободу діяти більш рішуче і згодом гра вирівнялася. А на п’ятій хвилині гостям матчу вдається зробити швидкий перехід від захисту до атаки і Семенюк Ярослав влучним ударом зрівнює рахунок. Тепер вже в активності додає Цетус і за рахунок багатоходових комбінацій раз з разом загрожує воротам опонентів. А на 8 хвилині Аргеєв відгукнувся на передачу суперника і знову вивів свою команду вперед – 2:1. Забивши другий гол, черкащани продовжують тиснути на ворота Слободи, якій фізично складно протистояти Цетусу, шо постійно проводить ротацію і підтримує свої атаки свіжими силами. Але схоже Слобода розібралася із напрямками атак свого суперника і вдало захищається. Хоча потрібно відзначити, що цетусівцям вдається створювати небезпечні моменти біля воріт Слободи, але не доводить їх до логічного завершення через свої помилки.

За 18 секунд до перерви у Цетуса Сорокін далеко вийшов із воріт, тим часом Біда у Слободи міг забивати, але його Соцький з порушенням правил зупинив.

На початку другого тайму Цетус схоже, що вирішив форсувати події і додавши у рухові забив третій м’яч. Слободі, щоб хоча б вирівняти ситуацію потрібно проявляти надзусилля і ризикувати. Але у черкащан свої плани і м’яч вчетверте влітає у ворота Куліша. У Слободи ще достатньо часу, щоб хоча б зрівняти ситуацію. Але зробити це у грі з Цетусом, що набрав свою крейсерську швидкість, дуже і дуже складно. Тим паче, що ресурси обмежені.

Завершальні хвилини зустрічі черкащани проводять з легкістю і не вимушено та не полишаючи надію збільшити перевагу у рахунку. Проте вийшло так, що на 26 хвилині Біда продавив Сидоренко і потужним ударом застав зненацька Сорокіна – 4:2. Рахунок для Цетуса став не особливо комфортним. Але Сидоренко досить швидко виправив свою помилку – спочатку він відібрав м’яч у суперника, а потім пробігши кілька метрів стрельнув у дальній від голкіпера кут воріт – 5:2. Далі гра пройшла під контролем цетусівців, які виграли і продовжили лідирувати у турнірній таблиці.