Олег Шайтанов: «Налаштовуємося на важке протистояння зі збірною Угорщини»

17 Березня, 2023

Головний тренер жіночої збірної України Олег Шайтанов відповів на питання журналістів у рамках пресконференції напередодні матчу 1/2 фіналу Євро-2023 проти Угорщини, що відбудеться 17 березня

Ваші очікування перед півфінальним матчем? Чи вважаєте себе фаворитами?

Наші останні офіційні матчі проти Угорщини були доволі складними. Ми перемогли у поєдинку за третє місце у рамках минулого Євро з рахунком 2:1. Також можу згадати, що в основному раунді Євро-2019 наше протистояння завершилося нічиєю – 4:4. З майбутнім суперником не буває легких поєдинків, тому налаштовуємося на важке протистояння.

Наскільки важливими були нещодавні товариські матчі з Португалією?

Звичайно, ці контрольні зустрічі були дуже важливими для нас. Розуміємо, що збірні Португалії та Іспанії знаходяться на іншому рівні в європейському жіночому футзалі. Тож, у цих матчах дівчата викладаються на максимум. Досвід поєдинків з таким суперником ми мали перед основним раундом та фінальною частиною попереднього чемпіонату Європи. Незважаючи на рахунок, ми отримали користь від проведених матчів.

Склад збірної України на Фінал чотирьох

Воротарки: Анастасія Терех (“Інтернасьйонал”, Португалія), Вікторія Кислова (“Торребланка”, Іспанія), Наталія Митрофанська (“Депортиво” Кордоба, Іспанія).

Польові гравчині: Юлія Титова (“Італкаве Реал Статте”, Італія), Юлія Форсюк, Ксенія Гриценко (обидві — “Мостолес”, Іспанія), Ірина Дубицька, Таїсія Бабенко (обидві – “Інтернасьйонал”, Португалія), Олександра Скибіна (“Ховентут”, Іспанія), Анна Шульга (“Торребланка”, Іспанія), Сніжана Воловенко (“Атлетіко” Навалькарнеро В, Іспанія), Поліна Дрозд, Віра Дятел (обидві — “Ілвес”, Фінляндія), Альона Кирильчук (б/к).

За матеріалами офіційного сайту Асоціації футзалу України