Усі лауреати Екстра-ліги України з футзалу-2022/2023р.р. серед чоловічих команд

11 Липня, 2023

Стали відомі імена володарів усіх індивідуальних нагород за підсумками сезону 2022/2023 р. р. у чемпіонаті України серед команд VBET Екстра-ліги.

Чотири переможці з п’ятьох можливих (за винятком номінації «Найкращий бомбардир сезону») були визначені шляхом голосування, яке проводила Асоціація футзалу України. Участь у голосуванні взяли дев’ять з десяти клубів VBET Екстра-ліги, які брали участь у минулому сезоні. Не брав участь у голосуванні хмельницький «Сокіл». Пропонуємо Вашій увазі список усіх лауреатів минулого сезону у номінаціях «Найкращий тренер», «Найкращий воротар», «Найкращий молодий гравець», «Найкращий бомбардир» та «Найкращий гравець сезону».

Олександр Бондар («Кардинал-Рівне») – найкращий тренер сезону 2022/2023 р. р. у VBET Екстра-лізі

У сезоні 2022/2023 р. р. Олександр Бондар був граючим головним тренером команди з Рівного. Але завдяки його досвіду рівненська команда змогла провести найкращий сезон у своїй історії, здобувши бронзові медалі чемпіонату України серед команд VBET Екстра-ліги, а також завоювавши VBET Кубок України. Зазначимо, що обидва досягнення перші в історії футзального клубу «Кардинал-Рівне».

Олександр Сухов («ХІТ») – найкращий воротар сезону 2022/2023 р. р.

Кандидат до збірної України, Олександр Сухов своєю впевненою грою, особливо у фінальній серії плей-оф, довів, що недарма вважається одним з кращих воротарів VBET Екстра-ліги, а також є основним стражем воріт «кабельників».

Ростислав Семенченко («CLUSТ») – найкращий молодий гравець сезону 2022/2023 р. р.

Вихованець чорноморського футзалу, Ростислав Семенченко непогано зіграв на чемпіонаті світу серед студентів у Португалії, де студентська збірна України посіла друге місце. Також був одним з провідних гравців юніорської збірної України на Євро-2022 (U-19) в іспанському Хаені, де команда під керівництвом Віталія Одегова дійшла до півфіналу. Окрім того, Семенченко встиг дебютувати й у національній збірній України, кандидатом до якої він є і наразі. Також у сезоні 2022/2023 р. р. він непогано виступав за київський «CLUST» у VBET Екстра-лізі.

Євгеній Жук («ХІТ») – найкращий бомбардир сезону 2022/2023 р. р. у VBET Екстра-лізі (33 голи)

Євгеній Жук провів, мабуть, свій найкращий сезон у складі «ХІТа». Дуже часто його голи ставали переможними, або такими, після яких «кабельники» схиляли шальки терезів на свою користь. Особливо важливими були голи 11-го номера киян у фінальній серії проти «Урагану», які допомогли команді зі столиці України завоювати чемпіонський титул.

Ігор Корсун («Ураган») – найкращий гравець сезону 2022/2023 у VBET Екстра-лізі

Повернувшись в «Ураган» після кількох сезонів перебування у херсонському «Продексімі», Корсун одразу став одним з лідерів «драконів» та багато в чому посприяв виходу команди з Івано-Франківська до Елітного раунду Ліги чемпіонів. Окрім того, Корсун вніс вагомий внесок і у вихід «Урагану» до фіналу чемпіонату України. Також Ігор Корсун є одним з ключових гравців нинішнього складу національної збірної України, яка вийшла до Елітного раунду Європейської кваліфікації чемпіонату світу – 2024.

Джерело: пресслужба Асоціації футзалу України