Умань:10 важливих спортивних подій 2019 року

30 Грудня, 2019

2019 рік став переможним для уманських спортсменів. Редакція УманьNews.city  пропонує пригадати найбільші досягнення у спорті, якими пишається місто

 

Вихованець відділення футболу уманської ДЮСШ №1 16-річний нападник Здирко Володимир відіграв матч в складі київського «Динамо».

У матчі-відповіді першого раунду «шляху чемпіонів» Юнацької Ліги УЄФА київське «Динамо» зіграло на виїзді внічию зі «Шкендією» з Північної Македонії – 2:2. У підсумку нічия 2:2, яка вивела «Динамо» до наступного етапу.

Студентка факультету фізичного виховання Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини, майстер спорту України, учениця Школи вищої спортивної майстерності та Боксерського клубу «АРЕС», член національної збірної України з боксу Анастасія Ковальчук здобула золото у Чемпіонаті України з боксу серед жінок до 22 років.

Уманський жіночий футбольний клуб «Пантери» другий рік поспіль, встановлює рекорд України. Цього разу ЖФК «Пантери» в 1/8 фіналу кубка України перемогли команду «Луганочка-Спартак». 29:1 – це найрезультативніший матч в історії українського футболу.

У змаганнях, які відбулися в Горішніх Плавнях боксери-студенти з Уманщини вибороли чотири медалі, серед яких одна найвищого ґатунку. Переможцем змагань другий рік поспіль став уманчанин Овсянніков Євгеній (52 кг) – студент 2 курсу факультету соціальної та психологічної освіти УДПУ.

Футбольна команда ДЮСШ тріумфувала у турнірі «Майбутні чемпіони», який проходив у столиці серед дитячих команд 2010-2011 р.н.  Уманська команда була єдиним учасником змагань, який був не з Києва.

Футболістка уманського жіночого футбольного клубу «Пантери» Оксана Білокур  отримала відзнаку у номінації «Кращі 11 гравців в жіночому футболі» та увійшла до символічної футбольної збірної команди за підсумками 2019 року. Також за активну участь в громадському житті міста, високі спортивні досягнення та підтримку спортивного іміджу міста Умань в Україні та за кордоном, Оксана отримала Подяку міського голови.  Спортсменка у 2019 році отримує міську стипендію «Перспективним спортсменам».

У змаганнях на Кубок України з Таеквон-до ІТФ Логінова Світлана посіла почесне третє місце серед жінок у розділі спаринг.Серед 650 спортсменів, що змагалися за путівки на Кубок Світу, уманчанка, тренерка та спортсменка СК Таеквон-до «АРХАТ» стала призеркою Кубку України.

Ткачук Вадим (відділення веслування на байдарках і каное Уманської ДЮСШ) здобув золоту нагороду Кубку України з веслування на байдарках і каное пам’яті Олімпійської чемпіонки Юлії Рябчинської у заїзді байдарок-четвірок на дистанції 500м. Вадим у 2019 році отримує міську стипендію «Перспективним спортсменам».

П’ять спортсменів  РСК «Амарант» виступили на  VII Чемпіонаті України з багатоповторного жиму. Перші місця у своїх номінаціях вибороли  Наталія Сокуренко і Райчук Андрій.

Спортсмен ШВСМ та Б.К. «АРЕС» Колісніченко Дмитро став бронзовим призером Чемпіонату України з боксу серед молоді. Дмитра включено до складу молодіжної збірної України.  У  2019 році юнак отримує міську стипендію «Перспективним спортсменам».