«Майфон» – «Служба порятунку» – 3:1. Футзал. Чемпіонат Черкащини (Екстра-ліга)

21 Грудня, 2023

21 грудня 2023 року. Перенесена гра четвертого туру. Матч відбувся без глядачів.

Екстра-ліга. «Майфон» Черкаси – «Служба порятунку» Черкаси –  3:1 (1:1)

Голи: Чорний (10), Орел (18), Зоря (26) – Литовченко (14)

Попередження: Горбинко, Дашко, Савченко – Аджубей, Дровольський

З огляду на турнірну таблицю перед цією грою, то досить таки важливий матч для суперників. В обох – по три зіграних матчі, але у Служби порятунку 7 очок, а у Майфона – 5 очок. Без поразок. Ціна перемоги досить таки важлива для учасників цієї зустрічі.

Цей матч судять Олег Гопка і Володимир Щерблюк.

Зі стартових секунд майфонівці застосували пресинг, тим самим не давши супернику організувати атакувальні дії. Згодом у господарів Зоря виходить на зручну ударну позиції, але його удар встигають заблокувати.

Стримавши наступальний тиск Майфона, рятівники організували якісну атаку, де Зєнков на швидкості не зумів влучити у ворота – шкіряна куля пролетіла вище воріт.

П’ята хвилина гри – Чорний і Орел демонструють гарне взаєморозуміння, але прицільний удар зробити не вдалося. Через 30 секунд знову у центрі уваги пас від Чорного і  Чмих заважає Орлу переправити м’яч у сітку воріт. У відповідь атака Служби порятунку під час якої була перевірена реакція голкіпера Майфона Ткаченка.

На 9-ій хвилині у центрі уваги знову голкіпери команд, де більш важливішою була демонстрація реакції Ткаченка на удар Литовченка через частокіл ніг.

Рівно у середині тайму одна з команд бере тайм-аут. Гравцям потрібно передихнути для того щоб і далі підтримувати високий темп зустрічі. Якщо порівнювати час володіння м’ячем, то за перші 7 з половиною хвилин перевага на боці Майфона.

На 9 хвилині Чорний дуже близький, щоб відкривати рахунок, але голкіпер Служби порятунку парирує удар. Далі удар Орда і знову Чмих на висоті.

На 10 хвилині у ворота Служби порятунку був призначений штрафний, який пробивав Чорний і з другої спроби зумів сильним ударом увігнати смугастого у дев’ятку – 1:0.

Забитий гол додав впевненості команді Майчука, який до речі другий матч поспіль знаходиться на трибуні, а не на лаві запасних, як традиційно було раніше.

Службі порятунку потрібна була якась хвилина, щоб оговтатися від пропущеного гола  і зі свого боку організувати кілька поспіль атак.  Але захопившись атакувальними діями гості матчу прогавили удар Савченка, але їх підстрахувала поперечка воріт.

За півтори хвилини до перерви Литовченко виграв верхову боротьбу у суперника, скинув м’яч на Дзюбу, який відпасував шкіряну кулю назад і Литовченко один в один обіграв Ткаченка – 1:1.

Початок другої половини зустрічі пройшов без особливих гострих моментів. Швидкості вже не такі команди демонструють, як було у першому таймі. Тепер вже Служба порятунку намагається пресингувати.

На 18 хвилині у Майфона Савченко дуже тонким пасом вивів один на один із Чмихом Орла і майфонівець своїм шансом скористався на 100% – 2:1. Забивши гол, Майфон ще більше підтиснув суперника до своїх воріт. Проте рятівники досить швидко налагодили свої атакувальні  і вже з їхнього боку удар по воротах, але не точний.

До завершення гри сім хвилин. Майфон особливо не поспішає, але частіше м’ячем він володіють. При цьому контратаки Служби порятунку несуть небезпеку. Три поспіль швидкі переходи від захисту до атаки, ледь не завершилися забитими голами у ворота Ткаченка. Щоправда правильніше буде говорити про не реалізовані гольові моменті – один у Коломійця і два у Безродного. Але ці небезпечні моменти біля своїх воріт не насторожили майфонівців і вони продовжують робити ставку на атаку. На 25 хвилині Зоря за рахунок індивідуальних дій зумів збільшити перевагу своєї команди. При цьому Чмих пізно зреагував на удар гравця Майфона.

На табло 3:1 і Служба порятунку переходить до атак вп’ятьох. З іншого боку Майфон до своїх атак задіює голкіпера Соколовського.

Завершальні хвилини команди провели обмінюючись атаками, але Службі порятунку не вдалося врятувати гру, а Майфон свою перемогу не втратив.

МКлубІВНПЗМПМО
1“Майфон”121020571332
2“Земельник”12813412625
3“Цетус”12813401925
4“Служба порятунку”12417314213
5“ЮГ-2000”12318366010
6“Карбон”12318284810
7МСК “Дніпро-1”1221928537