«Рятівник» – «Халк» – 6:2. Футзал. Чемпіонат Черкащини (Вища ліга)

22 Грудня, 2023

22 грудня, 2023 р. Перенесена гра першого туру. Матч відбувся без глядачів.

«Рятівник» (Черкаси) – «Халк» (Городище) – 6:2 (2:0)

Голи: Пекур (15, 25), Барчук (15), Касян (20), Хвиць (23), Блонський (24) – Подгорський (20), Светлов (23)

Попередження: Варич, Гичка (обоє Халк)

Матч між Рятівником і Халком закриває перше коло I-го чемпіонату області серед команд вищої ліги. Незважаєчи на те, що зустрічаються команди із різних полюсів турнірної таблиці, від прогнозів утримуємося.

У перші три хвилини зустрічі більш організованіший вигляд мала черкаська команда. Проте ні біля одних, ні біля інших воріт гольових моментів не було створено. Частіше били по воротах суперників рятівники, але все переважно повз ворота.

Господарі зустрічі атаки проводять зі своїм голкіпером. При цьому халківці при втраті суперником відразу намагаються ударом здалеку вразити пусті ворота.

На сьомій хвилині голкіпер гостей Мальчик зумів парирувати сильний і складний удар суперника. По суті це був перший близький до взяття воріт момент.

Десять хвилин зустрічі пролетіли досить таки швидко. Ігровою перевагою володіють рятівники, але Халк у захисті грає надійно.

За три хвилини до перерви Касян у Рятівника здавалося направляв м’яч у пусті ворота, але городищенського голкіпера підстрахував партнер по команді.

Через хвилину від попереднього моменту Подгорський у Халка зробив перспективний фланговий рейд, але партнери по команді не підтримали його.

Перед перервою два удари із дальньої дистанції у Рятівника досягли успіху – спочатку городищенські гравці дали пробити голкіперу рятівників Пекуру, а через короткий проміжок часу Барчук не дав шансу Мальчику відбити цей удар.

Досить таки активно команда студентів почала другу половину зустрічі, з метою забити третій м’яч, який дав би змогу грати дещо спокійніше. Але удари не досягали мети.

Халку відступати вже нікуди, тож при першій нагоді біжать атакувати. І їм вдавалося змусити суперника кілька разів понервувати біля своїх воріт.

На 20 хвилині Подгорський несподівано для всіх, у тому числі і голкіпера рятівників сильно пробив по воротах і скоротив відставання у рахунку. Але майже через 30 секунд Касян повернув свій команді перевагу у рахунку у два голи- 3:1.   

Після чергової зміни рахунку студенти почали свої атаки готувати ретельніше, але не без помилок. Халківці при перехопленні м’яча відразу намагаються відповісти гострим моментом, але у вирішальний момент їм не вистачає рішучості.

На 26 хвилині Рятівнику вдається організувати дві швидкі атаки, які завершувалися влучними ударами – 5:1.

До завершення гри по футзальним міркам ще було достатньо часу, щоб Халк міг, як мінімум вирівняти, ситуацію. Але Рятівник набрав свій крейсерський хід і його зупинити було надскладно, хоча і пропустив ще у свої ворота, щоправда і забив ще раз.

Фінальна сирена зафіксувала перемогу Рятівника, який перше коло завершив з максимальним результатом – 5 перемог у 5 матчах.