МСК «Дніпро» – «ЮГ-2000» – 5:3. Футзал. Чемпіонат Черкащини (Екстра-ліга)

30 Грудня, 2023

30 грудня, 2023 р. Гра шостого туру. Матч відбувся без глядачів.

Екстра-ліга. МСК Дніпро – ЮГ-2000 – 5:3 (2:0)

Голи: Березюк (5), Матвійчук (11, 28), Ольшевський (21, 30),–Матвієнко (23), Мачульський (26),  Дашко (27)

Попередження: Кравченко (ЮГ-2000)

Перший удар по воротах на стартових секундах гри зробили гості матчу, але високо і не точно. Після цього тривала майже хвилинна атака дніпрян, але також все закінчилося без результативних дій.

На 80 секунді зустрічі відмінну нагоду відкривати рахунок у матчі мав ЮГ-2000, але Куць не зумів результативно зреагувати на простріл вздовж воріт.

На початку четвертої хвилини зустрічі гравець ЮГ-2000 у своїй штрафній порушив правила і Березюк з пенальті відкрив рахунок у матчі – 1:0.

Після того як рахунок у матчі було відкрито, команди додали у рухливості і стали швидше організовувати атаки. У дніпрян небезпечні для суперника флангові проходи Сіренка, але без особливого загострення. У ЮГ-2000 частина атак закінчуються ударами із середньої дистанції у виконанні Мачульського.

У середині першого тайму нехитрий розіграш штрафного у ЮГ-2000 ледь не закінчився голом – МСК Дніпро виручив Пономаренко, а точніше голкіпер якісно виконав свою роботу. Згодом вже біля протилежних воріт Манжела рятує свою команду від другого гола.

Команди зіграли 10 хвилин. У відсотковому відношенні невеличка перевага по володінню м’яча у Дніпра, але загалом можна говорити про рівну гру.

На одинадцятій хвилині Матвійчук у господарів зустрічі, заволодівши м’ячем у центрі поля так з ним і добіг до воріт суперника та влучним ударом завершив свій рейд – 2:0.

Такий хід подій змушує ЮГ-2000 підкорегувати проведення своїх атак і залучає до них свого голкіпера.

На завершальних секундах першого тайму у МСК Дніпра були два гольові моменти, де в одному – гравцю команди-суперниці вдалося вибити шкіряну кулю із пустих воріт, а у іншому випадку потрібно було пробивати по воротах креативніше.

Зі старту другого тайму ЮГ-2000 ціленаправлено організував масований штурм воріт Пономаренка, але без особливих успіхів. Дніпро відзахищавшись організовує свої атаки, але вони не такі гострі у них виходять, як у першому таймі.

20 хвилина зустрічі, на майданчику багато силової боротьби і у рамках правил. ЮГ-2000 має помітно втомлений вигляд. В один з моментів дніпряни вдало відбивши атаку суперника, організував швидку контратаку, яку завершував Сіренко, але м’яч влучив у стійку воріт, проте Ольшевський був першим на підбиранні – 3:0.

ЮГ-2000 переходить до гри з п’ятим. Станом на 22 хвилину гри у Дніпра вже чотири командних попередження, тоді як у суперника – нуль.

На 23 хвилині Дніпро був покараний голом у свої ворота за заспокоєння і втрату концентрації – 3:1. А через хвилину Мачульський влучним ударом із середньої дистанції додає інтриги матчу – 3:2.

На 26 хвилині черговий асист від Мачульського і Дашко зрівнює рахунок у матчі – 3:3.

Цікаво, що і після цього ЮГ-2000 продовжує атакувати з п’ятим і за три хвилини до фінальної сирени, дніпрянам вдалося скористатися, що ворота опонентів залишилися без нагляду. А згодом у дніпрян з’являється п’ятий фол і потім шостий, за який призначається дабл-пенальті. У протистоянні Мачульський-Пономаренко сильнішим був голкіпер МСК Дніпро.

У завершальні хвилини і секунди зустрічі досить активними були в атаці гості матчу. Дніпрянам потрібно було діяти досить обережно у захисті, де над ними «висів» перебір фолів. І команді Кулініча вдалося не лише якісно відзахищатися, а й забити ще один гол.