«Служба порятунку» – «Цетус» – 0:4. Футзал. Чемпіонат Черкащини (Екстра-ліга)

30 Грудня, 2023

30 грудня, 2023 р. Гра шостого туру. Матч відбувся без глядачів.

Екстра-ліга. Служба порятунку – Цетус – 0:4 (0:1)

Голи: Олійник (15, 29), Погребняк (18,27)

Досить таки активно команди почали зустріч. Очевидно в обох учасників зустрічі було велике бажання забити швидкий гол.

На третій хвилині зустрічі відмінну нагоду відкривати рахунок у матчі мав Цетус, коли Олійник переправляв м’яч у пусті ворота, але Дзюба в останню мить зумів вибити шкіряну кулю з пустих воріт. У першій половині першого тайму гостей матчу були ще влучання у стійку воріт після удару від Панченка, вихід один в один з голкіпером Скороходова, де переможцем протистояння вийшов Чмих. Щодо Служби порятунку, то команда загострена також на атаку, але поки особливих моментів для відкриття рахунку у матчі не мала.

Ближче до перерви рятівникам вдається нав’язати супернику свій темп гри і змусити їх більше часу захищатися. Але тільки м’яч у цетусівців вони відразу йдуть у контрнаступ.

За дві хвилини до перерви Цетус вдало розіграв введення м’яча у гру від бокової лінії, де Погребняк пробив у бік воріт Чмиха, де Олійник з під суперника зумів переправити шкіряну кулю у ворота – 0:1.

На початку другої частини зустрічі активністю виділилися рятівники, яким суперник дав деякий час домінувати. А на 18 хвилині Погребняк у Цетуса проявив активність при відборі м’яча у суперника, який готувався до атакуючих дій, і заволодівши круглим завершив свій прохід влучним ударом – 0:2.

Забивши другий гол, Цетус дещо збавив обороти, більше контролюючи м’яч. Служба порятунку навпаки почала поспішати і від того почастішали з їхнього боку помилки. І є такі, що могли б мати для них позитивний результат. Наприклад, коли Горбань зробив пас на Магльованого, а той промахнувся по м’ячу перед ворітьми.

Десь з 25 хвилини зустрічі Служба порятунку перейшла до гри з п’ятим. Така тактика змушувала суперника захищатися, але при першій нагоді цетусівці небезпечно атакують. А згодом Погребняк у Цетуса знову в епіцентрі уваги, забиваючи третій м’яч – 0:3.

До завершення гри ще достатньо було часу за футзальними мірками, щоб Служба порятунку могла змінити ситуацію, але діючий чемпіон області впевнено довів гру до переможного завершення.