«Карбон» – «Земельник» – 2:1. Футзал. Чемпіонат Черкащини (Екстра-ліга)

14 Січня, 2024

14 січня, 2024 р. Гра сьомого туру. Матч відбувся без глядачів.

Екстра-ліга. Карбон (Черкаси) – Земельник (Кропивницький) – 2:1(1:0)

Голи: Кострома (4,20) – Бондар (23)

Попередження: Котстрома – Манастирний, Яценко, Мачелюк, Бондар

Вилучення: Казарян. Н. (офіційний представник ФК Карбон)

На цей матч черкаська команда вийшла оновленим складом, скориставшись трансферним вікном. Карбон залишили п’ять гравців, натомість дозаявлена така ж кількість футзалістів. Натомість у Земельника без змін.

Гру команди почали досить таки активно, на рівних, незважаючи на те, що у турнірній таблиці знаходяться на різних полюсах.

Вже на старті зустрічі Карбону вдається  відкрити рахунок у матчі – гол організувала четвірка новачків (Кострома, Сергієнко, Миколаюк, Здебський). Земельник поспішних висновків не робить, а віддає перевагу піготовленим атакам. Натомість черкащани посилюють тиск на ворота опонентів і згодом кропивницьку команду підстраховує поперечка воріт. Після цього земельники додають в інтенсивності, але пройти черкаський захист їм не вдається.

Натомість з кожним виходом на майданчик у Карбона нової четвірки біля воріт Земельника гаряча і як мінімум чотири гольових моментів, половина з яких дивом не реалізується.

Добігає завершення перший тайм, за підсумком якого команда з Кропивницького поки не демонструє той футзал, який був до нового року. А от Карбон продовжує не реалізовувати створені гольові моменти – наприкінці тайму не зумів забити Шкондін.

Другий тайм почався з чергового нереалізованого моменту від Карбона. Через хвилину вже Магльований рятує свою команду від неприємностей. Для Земельника цей момент у якійсь мірі став переломним і їм вдається перехопити інціативу у зустрічі. Карбонівці все більше часу проводять у захисті. Проте при першій можливості атакують. Одну з таких атак земельники зупиняють із порушення правил і далі штрафний удар, розіграш якого відбувся як по нотах, де головний удар виконав Кострома – 2:0. Майже через хвилину гостям вдається вдало розіграти кутовий, де на завершальний удар від Бондаря Магльований не встиг зреагувати – 2:1. Уже протягом наступної хвилини зустрічі голкіпер двічі рятує партнерів по команді від пропущених м’ячів.

Далі швидкості ще більше зросли і від того частіше почали створюватися гольові моменти біля обох воріт, але все так же не реалізуюються. На останніх хвилині гри Магльований проявив неймовірну реакцію і як мінімум двічі зумів парирувати небезпечні удари від кропивницьких гравців.

Фінальна сирена зафіксувала надскладну перемогу Карбона і тепер напевне їхній настрій, щодо турнірних перспектив покращився.