«Земельник» – «Служба порятунку» – 3:2. Футзал. Чемпіонат Черкащини (Екстра-ліга)

31 Січня, 2024

Тридцять перше січня 2024 року. Перенесена гра п’ятого туру.

«Земельник» (Кропивницький) – «Служба порятунку» (Черкаси) –  3:2 (1:1)

Голи: Манастирний (8,27), Лобода (24) – автогол суперника (7), Дровольський (25)

Попередження: Мачелюк (Земельник)

З огляду боротьби за призові цей матч важливий для обох учасників гри, точніше – потрібно вигравати обом командам.

Перший удар по воротах зробили черкащани, але удар вийшов не сильним і не точним. Після цього рятівники зробили ще кілька пристрілочних удари, але безуспішних.

Загалом у перші дві хвилини м’ячем частіше володіла черкаська команда. Земельник, стримавши атакувальний тиск суперника вже сам вдався до тривалих атакувальних дій, але також без прицільного удару все було.

На сьомій хвилині команди обмінялися забитими голами. Спочатку у Служби порятунку Бозродний надсилав шкіряну кулю у штрафну Земельника, де гравець зрізав м’яч у свої ворота. Але вже через пів хвилини Манастирний змусив Чмиха виймати м’яч із сітки своїх воріт. Для черкаського голкіпера удар виявився несподіваним.

Поступово темп зустрічі почав зростати і інколи гравці обох команд у відповідальний момент роблять поспішні дії. Станом на 10 хвилину частіше м’яч у кропивницької команди, але Служба порятунку при першій нагоді організовує швидкий перехід від захисту до атаки.

11 хвилина матчу – Карамалак виходить на зручну позицію для удару, що власне і робить, але шкіряна куля пролітає вище поперечки воріт.

Під завершення тайму у грі обох команд з’явилася незрозуміла нервовість, що позначилося на якості виконаних дії.

На старті другого тайму Земельник своєю активністю дав черкащанам зрозуміти, що нічийний рахунок їх не влаштовує. Служба порятунку стартові три хвилини більше думає про захист. Поступово рятівникам вдається налагодити свої атакувальні дії, але суперник застосовуючи пресинг не дає можливості зробити результативний удар. Хоча Безродний знаходить таку можливість і обвідним ударом намагається влучити у верхній кут воріт Земельника, але круглий пролітає повз ворота.

На 23 хвилині Мачелюк з порушенням правил біля своє штрафної зупиняє прохід Горбаня. Штрафний удар результативно розіграти не вдалося. А от через 30 секунд Лободі із Земельника вдається влучно пробити по воротах – 2:1. Проте Служба порятунку досить таки швидко відігралася – Дровольський зумів правильно зорієнтуватися у відповідальний момент – 2:2. Земельник відповідає також результативною атакою, де удар Манастирного з розвороту мав успіх – 3:2. До завершення гри трішки більше ніж три хвилини. Служба порятунку переходить до гри з п’ятим, змушуючи опонентів захищатися. При цьому Земельник отримує шанси на влучання у ворота з дальньої дистанції.

Кінцівка зустрічі вийшла досить таки нервовою, але рахунок матчу більше не  змінювався.