МСК «Дніпро» – «Карбон» – 3:5. Футзал. Чемпіонат Черкащини (Екстра-ліга)

4 Лютого, 2024

4 лютого 2024 року. Десятий тур. Матч відбувся без глядачів.

Екстра-ліга. МСК Дніпро (Черкаси) – Карбон (Черкаси) – 3:5 (2:3)

Голи: Сіренко (1), Рева (7), Завгородній (20) – Здебський (6,9), Кострома (15), Стайков О. (23), Сергієнко (30)

Попередження: Файер – Кострома

Першими рахунок у матчі відкрили дніпряни. Сталося це на 30 секунді, коли Сіренко прострілював у штрафну і м’яч по неймовірній траєкторії влетів у  його ворота. Успішний старт додав господарям зустрічі впевненості і вони змусили суперника деякий час більше думати про захист. Проте поступово Карбон вирівняв гру, яка перейшла у рівномірний обмін атаками. У гостей у центрі уваги гра першої четвірки, яка на 5 хвилині організовує результативну атаку, яку завершує Здебський.

У попередніх матчах, Дніпру потрібен був деякий час, щоб оговтатися від пропущеного гола. Цього все було навпаки і господарі зустрічі додати у швидкості і згодом Рева знову виводить МСК Дніпро вперед – 2:1. Зрозуміло, що Карбон такий стан справ не влаштовує і він організовує штурм воріт Ковальова. Дніпрянам вдається завдяки пресингу не лише успішно захищатися, а й вдаватися до атак. Та все ж Карбону завдяки потужній грі все тієї ж першої п’ятірки знову вдається зрівняти рахунок. Така зміна рахунку додала спортивної злості дніпрянам і при рівній грі вони часто змушують свого суперника нервувати при захисті своїх воріт.

Кінцівка першого тайму пройшла під акомпанемент атак Карбона, де реакція голкіпера і каркас воріт дніпрян рятували їх від неприємностей. Та все ж за три секунди до фінальної сирени Костромі вдалося позбутися опіки і впритул пробити у кут воріт – 2:3

Початок другого тайму пройшов у рівній боротьбі. Можливо десь частіше м’ячем володіють карбонівці, та все ж Дніпру вдається провести якісну атаку із прицільним і результативним ударом Завгородній.

На чергову зміну рахунку Карбон відповів тривалою осадою воріт дніпрян, які змушені грати від оборони. Тривало це поки вже неодноразово згадана четвірка карбонівців не сіла на лаву запасних. Відразу Дніпро організовує атаку і здавалося, що м’яч влітає у пусті ворота, які випустив з під контролю Магльований, але один з братів Стайкових вибив круглого головою у поле. А через 20 секунд Пуш після розіграшу штрафного пробиває у правий ближній верхній кут воріт дніпрян, що виявилося несподіванкою для Ковальова – 3:4.

Зміна четвірок у Карбона не дала можливості Дніпру відразу перейти до атакувальних дій, а ще деякий час потрібно було захищатися, де Ковальов кілька разів зіграв дуже надійно.

За три хвилини до фінальної сирени у Дніпра 5 фолів. Але це їх не зупиняє у надзвичайно великій налаштованості здобути турнірне чи турнірні очки.

За хвилину до завершення матчу карбонівці змушують дніпрян помилитися при атаці і отримати дабл-пенальті. Проте Костромі не вдалося обіграти Ковальова. Та все ж через 10 секунд суперник змусив капітулювати голкіпера дніпрян – 3:5.

За продемонстрованою грою цей матч можна записати в актив МСК Дніпро, а от результат, який супернику забезпечила переважно їхня перша четвірка, не на їх користь.