«Служба порятунку» – «Мафон» – 0:4. Футзал. Чемпіонат Черкащини (Екстра-ліга)

10 Лютого, 2024

10 лютого 2024 р. 11 тур. Екстраліга. Матч відбувся без глядачів.

11-ий тур. Екстра-ліга. Служба порятунку (Черкаси) – Майфон (Черкаси) –  0:4 (0:0)

Голи: Чорний (16,26), Вініченко (20), Зоря (30)

У плані турнірної боротьби для обох команд важливо вигравати.

З перших хвилин Майфон зробив ставку на забитий швидкий гол. Очевидно було враховано, що рятівникам після пропущеного голу потрібен певний час, щоб повернути необхідний ігровий тонус. Проте швидкого успіху досягти не вдалося. Ніби майфонівці робили все правильно, але суперник не дав можливості зробити влучний удар. Поступово вже Служба порятунку запропонувала супернику свої варіанти атакувальних дій. Станом на середину першого тайму на майданчику спостерігається середні швидкості, де невеликою інціативою володіють майфонівці.

На 9-ій хвилині Зоря втрачає два реальні шанси відкривати: спочатку форвард вийшовши один на один із Котолупом не влучив у ворота, а потім вже голкіпер зумів ного відбити м’яч, який був близьким до потрапляння у ворота.

Поступово гравці обох команд почали діяти швидше, але з реалізацією гольовий моментів проблеми залишаються. Особливо у майфонівців, де вже можна говорити і про нефартовість. Хоча вже можна говорити про вдалу гру голкіпера Служби порятунку. На 13 хвилині коли Вініченко з розвороту б’є у кут воріт Котолуп вкотре демонструє свою відмінну реакцію.

Під завершення тайму помітну впевненість демонструють рятівники, але дуже захоплюються атаками, чим в одному з моментів ледь не скористався Зоря, але Котолупа підстрахувала поперечина воріт.

Перший тайм пройшов без забитих голів.

На восьмій секунді другого тайму м’яч знайшов ногу Чорного і гравець моментально зорієнтувався і забив свій восьмий гол у чемпіонаті – 0:1. Потрібно віддати належне Службі порятунку, команда відразу вдалася організовувати аналогічну відповідь, але робила це дещо поспішно і тому влучного удару не вийшло. Майфон зі свого боку розуміє, що потрібно закріплювати успіх. Цілих чотири хвилини пройшло від першого забитого гола, ніж м’яч влетів у ворота суперника. Сталося це при атаці, коли Чорний здалеку пробивав і Котолуп невдало парирував удар, а на добиванні першим був Вініченко – 0:2.

Після чергової зміни рахунку темп зустрічі ще більше зріс. Майфону для того, щоб почуватися більш менш комфортно потрібно забивати третій гол, а скорочення рахунку рятівниками до одного гола може додати інтриги.

За шість хвилин до завершення гри Служба порятунку починає частіше грати з п’ятим. А через півтори хвилини вже Майфон атакує зі своїм голкіпером, що дає змогу організувати якісну атаку, яку ефектним ударом завершив Чорний – 0:3. У Служби порятунку ще було достатньо часу, щоб повернути інтригу у матч, але Майфон свого не упустив і навіть під завісу гри  забив четвертий гол.