Футзал. Чемпіонат Черкащини. Екстра-ліга. «Служба порятунку» – «Земельник» – 1:7

6 Березня, 2024

13 тур Чемпіонату Черкаської області з футзалу серед команд Екстра-ліги. 6 березня 2024 року.

«Служба порятунку» (Черкаси) – «Земельник» (Кропивницький) – 1:7 (0:3)

Голи: Горбань (18) – Лобода (8,25), Лопушенко (10), Карамалак (12), автогол суперника (25), Манастирний (19,20)

Вилучення: Гупаленко (тренер «Служби порятунку»)

Після того як стало відомо, що Майфон достроково виборов перше місце, команда з Кропивницького зосередилася на боротьбу за 2 місце турнірної таблиці. Службі порятунку для того, щоб мати шанс фінішувати третіми потрібно перегравати Земельник з різницею у два і більше голів і сподіватися, що кропивничани програють усі наступні матчі.

Гру команди почали досить таки обережно, не форсуючи подій. Проте коли у діях з’являлося більше швидкості, то і небезпечні моменти біля обох воріт. Один з таких моментів для Земельника закінчився забитим голом у ворота Котолупа, де голкіпер був безсилим виручити команду. Пропустивши м’яч, рятівники побігли відігруватися. Часто у них атаки починав воротар, але така тактика не мала успіху. Земельник зі свого боку віддав перевагу швидким переходам від захисту до атак і протягом певного ігрового проміжку двічі змінював рахунок на свою користь – 0:3. Після цього у черкащан Котолупа у воротах замінив Чмих.

Кінцівку першого тайму активніше провели рятівники і Дровольський був дуже близьким, щоб забити гол у «роздягальню», але голкіпер Земельника парирував сильний удар.

Другу половину зустрічі черкаська команда почала грою з п’ятим і згодом Горбань ударом у нижній лівий кут від воротаря скорочує відставання у рахунку – 1:3. Забивши гол, Служба порятунку продовжує атакувати з п’ятим, але захопившись атаками, пропустили контрвипад суперника, унаслідок чого Манастирний збільшив перевагу своєї команди до трьох голів. Згодом Манастирний скористався помилкою Довольського і на табло вже 1:5. Командам ще грати майже 11 хвилин і були сподівання, що рятівники саморганізуються і зможуть вирівняти ситуацію на майданчику. Власне, що вони далі і намагалися зробити. Але Земельник проявляє активність при відборі м’яча, не даючи господарям майданчика організувати результативну атаку.

На табло 22 хвилина матчу. Черкащани намагаються організувати швидкий перехід в атаку, але Магльований робить неточний пас на Дзюбу, після чого шкіряна куля влітає у свої ворота. Через хвилину ще одна помилка обертається голом від Лободи – 1:7. Лише після цього у ворота Служби порятунку повернувся Чмих.

У завершальні хвилини зустрічі Земельник маючи добрий гандикап у рахунку нікуди не поспішає, а грає виважено і особливо не поспішаючи. Служба порятунку проявила велике бажання внести інтригу у матчі, але зробити це було надскладно.

У підсумку Земельник здобув переконливу перемогу і по набраним очкам зрівнявся із Цетусом.