Футзалістки МСК «Дніпро» (Черкаси) вперше у своїй історії – віце-чемпіони України

22 Квітня, 2024

Фінішував Чемпіонат України з футзалу серед жіночих команд Вищої ліги сезону 2023/2024 років.

Цього сезону змагання проходили у три етапи. Вдало подолавши групові раунди змагань, у «золотій» серії ігор до двох перемог, взяли участь київська команда «Будстар» та МСК «Дніпро» (Черкаси).

Перший матч (12 квітня) на своїй арені виграли киянки – 5:0. Другий поєдинок (20 квітня) у Черкасах вийшов значно напруженішим і тримав інтригу до останніх хвилин гри, де дався взнаки досвід виступу у відповідальних поєдинках гравчинь столичної команди, які виграли в гостях другий матч – 2:4 і, таким чином, стали чемпіонками України.

Футзалістки черкаського МСК «Дніпро» вперше у своїй історії здобули срібний комплект нагород.

Відзначимо, що муніципальний спортивний клуб «Дніпро» (Черкаси) було засновано у 2018 році.

Перша команда, що представляла МСК  «Дніпро» у Чемпіонаті України – була футбольна. Уже з наступного року в МСК «Дніпро» було створено ще чоловічу і жіночу футзальні команди, згодом з’явилися чоловіча і жіноча волейбольні команди та команда з регбі-7.

ЖІНОЧА ФУТЗАЛЬНА КОМАНДА МСК “ДНІПРО”:

Сезон 2019/2020 р.р. став прем’єрним для жіночої футзальної команди МСК «Дніпро»  у Чемпіонаті України. Дніпрянки виступали у Першій лізі, де за підсумками групового етапу вийшли до фінального етапу змагань, який через введення у країні карантину не відбувся.

У сезоні 2020/2021 р.р. черкаська команда дебютувала у Вищій лізі Чемпіонату України з футзалу, за підсумками якого фінішувала на 6 місці.

Дуже близькою у сезоні 2021/2022 р.р. була команда МСК «Дніпро» до завоювання своїх перших нагород, але через російсько-українську війну Чемпіонат України з футзалу серед жіночих команд Вищої ліги, як, власне, і усі змагання у країні, було зупинено. На той момент перша четвірка команда мала наступні турнірні здобутки: 1. «Ладомир» – 8 ігор, 24 очки, 2. «Будстар» – 7 ігор, 18 оч., 3. МСК «Дніпро» – 8 ігор, 15 оч., 4. Збірна Хмельницького – 9 ігор, 7 очок.

У сезоні 2022/2023 р.р. дніпрянки фінішували на високому четвертому місці, де відставання від третього місця становило усього три очки.

Чемпіонат 2023/2024 р.р. у Вищій лізі виявився досить таки складним і проходив у кілька етапів, проте МСК «Дніпро» вдалося за його підсумками стати віце-чемпіонами України.