Україна програє Іспанії у відборі на ЧС-2020 та залишає турнір

2 Лютого, 2020

Збірна України поставила крапку в боротьбі за путівку до фінальної частини чемпіонату світу 2020. У другому матчі кваліфікації в Еліт-раунді підопічні Олександра Косенка поступилися фіналістам останнього Євро, Іспанії.

Якщо зайти з кінця і почати з аналізу, то в цілому наша команда показала досить пристойний футбол і часом навіть вела гру проти дуже грізного суперника. Але одна справа до чогось доводити створене (що при нинішньому тренерському штабі, коли стоїть завдання не виграти самим, а дочекатися “пропливаючого трупа ворога”, виходить або випадково, або після диких помилок суперника), а інша справа просто катати м’яч в середині поля і намагатися забити після дальніх ударів.

Подвійно прикро, що результат першого тайму склався з двох – вибачте за жаргон – просто тупих помилок в обороні. Спочатку голкіпер Ципун у своїй зоні схопив суперника за ногу, за що рефері призначили пенальті, який реалізував Ортіс, а незадовго до сирени на перерву Дмитра Сорокіна зловили на простому фінті, проте футболіст “жовто-синіх” вже за іннерцією привіз ударом по ногах шостий фол – дабл-пенальті і гол від Лосано.

В інший час українці тримали м’яч, проте основна загроза виходила після дальніх ударів. Двічі наші хлопці розганяли дуже хороші контратаки, але ні вихід удвох на одного захисника (Фаренюк пробив в район “кутового прапорця”), ні випад Разуванова на воротаря ми не реалізували.

Надій на другий тайм – згадуючи вчорашню феєрію – було небагато. Однак у середині 20-хвилинки Малишко після вдалого відскоку відіграв один гол. Втім, надія жила недовго: слабка опіка Лосано допомогла гравцеві “Барси” оформити дубль.

У вівторок гра з Францією, яка поставить для нашої команди крапку в кваліфікації на ЧС-2020. Результат по суті ні на що не впливає. Хіба що на підсумкове місце в групі, але і третє, і четверте місце точно припиняють боротьбу в турнірі.

Україна – Іспанія 1:3
Голи: 
Малишко 31 – Ортіс 1 (пен.), Лосано 19 (дабл-пен.), Лосано 33

ua-football.com/