Березень 2012 року в історії футзалу Черкащини

27 Березня, 2020

Неділя, 18 березня 2012 року

Завершився чемпіонат області з міні-футболу!

Гучно та з розмахом «відгримів» останній день чемпіонату Черкаської області з міні-футболу. «Христинівка» переконливо виборола своє чемпіонство.

Обласна першість, котра тривала протягом чотирьох місяців сьогодні завершилась. У фінальний день на паркеті ПС «Будівельник» було зіграно цілу низку матчів: фінальні матчі чемпіонату області серед ветеренів 40+ та 50+ та вирішальні матчі чемпіонату головного спортивного дійства. Все це міні-футбольне дійство зібрало повний зал глядачів, які отримали масу позитивних емоцій.

Фінал

Матч двох найкращих команд першості. І «Христинівка» і «Рятівник-2» довели, що не дарма грають у фіналі. Протягом усієї гри тотальна перевага була у «Христинівка». Міні-футболісти районної команди продемонстрували глядачам «Будівельника» (в залі ніде було яблуку впасти) яким має бути міні-футбол. Христинівські гравці з самого початку матчу взяли дуже швидкий темп, за яким ледь встигали «рятівники». Швидкі комбінації розхитували оборону чемпіона міста і в одній із таких комбінацій рахунок було відкрито. Чим більше часу проходило, тим важче було «Рятівнику». Постійна ротації «Христинівки» давала свої плоди: «Рятівник» підсідав фізично, натомість «Христинівка» була свіжою. Ближче до завершення тайму футболісти у білій формі подвоїли рахунок. Варто відзначити якісні дії мозкового центру «Христинівки» Юрія Галюка, який попри те, що не так часто виходив на паркет, але встиг двічі відзначитись. Також чудово обігрувався з партнерами та сам створював моменти капітан біло-синіх Віталій Мельник, який став найкращим гравцем турніру.

Друга 20-хвилинка проходила не в такому швидкому темпі. «Рятівники» у деяких моментах зуміли контролювати м’яч та проводити атаки, але вони ніяк не тривожили суперника. Бракувало «Рятівнику» гравців у ротації. Юрій Усаковський отримав ушкодження у грі за ветеранів, відсутній був також і Михайло Маншамов. Як наслідок «Рятівник» оперував сімома гравцями, які не могли на рівних протидіяти рівноцінним четвіркам «Христинівки». У «пожежників» було кілька примарних нагод забити, але Роман Поліщук перебував у невигідних позиціях для якісного прицільного удару. У підсумку до кінця другого тайму у воротах Костянтина Григоренка побував ще один м’яч, який і підбив підсумок у матчі. 3 : 0, впевнена, заслужена перемога «Христинівки».

МФК «Христинівка» – «Рятівник-2» 3 : 0

Голи: «Христинівка»: Галюк (2), Аксюнов.

Матч за третє місце

Один із найголовніших матчів ігрового дня та чемпіонату загалом. Сьогодні «Ретро» довело, що може показувати гарну гру навіть без своїх київських міні-футболістів. Молоді гравці ватутінської команди взяли добрий старт, забивши швидкий м’яч. Забігаючи наперед скажемо, що дуже впевнено провів матч грузинський форвард «Ретро» Ніка Січінава. «Дахнівка» порівняно швидко оговталася, зрівнявши рахунок. У цьому матчі дахнівчани грали максимально командно, і небезпека надходила ледь не від кожного гравця команди. Зрівнявши рахунок, «Дахнівка» не зупинилась, а вийшла вперед, а потім взагалі подвоїла свою перевагу. Після цього слідував «кам-бек» «Ретро». Ватутінська команда ще до перерви тричі розписалася на воротах «Дахнівки». Голи на свій рахунок записали В’ячеслав Койдан, Ніка Січінава та Руслан Кушко. Останній забив свій гол, щойно вийшовши на майданчик.

У другому таймі «Дахнівки» помчала вперед, прагнучи якнайшвидше відігратися. Швидко відновити паритет не вдалося. Кульмінацією гри стали останні хвилини матчу. Ряд грубих моментів від обох команд, спричинив сутичку між гравцями. Цей момент вдало використали футболісти «Дахнівки», які швидко зрівняли рахунок. Деморалізовані пропущеним м’ячем гравці «Ретро», чимдуж помчали в атаку, за що їх двічі покарала «Дахнівка». 4 : 6, «Дахнівка» видряпує перемогу.

«Ретро» – «Дахнівка» 4 : 6

Голи: «Ретро»: Січінава (2), Койдан, Кушко – «Дахнівка»: Корольов, Гамалій, Коваленко, Александров, Лобков (2).

1 місце. МФК «Христинівка».

2 місце. «Рятівник-2».

3 місце. «Дахнівка».

Кращий гравець турніру – Віталій Мельник («Христинівка»).

 

Ветеранські півфінали 40+.

Протягом усього чемпіонату серед ветеранів ніхто не може дати гідний супротив братам Усаковським та компанії. «Хіміки» й сьогодні продемонстрували свій міжнародний клас. Відтак у своєму півфіналі «Хімік» без проблем завдав поразки монастирищенському «Авангарду».

«Авангард» – «Хімік»: 0 : 2

Голи: «Хімік»: Усаковський Ю., Павенський.

Уманська команда зустрічалася з ще одним черкаським ветеранським грандом. Протягом усього матчу обидві команди продемонстрували рівну гру, що і зафіксував рахунок на табло. Але до фіналу пройшли уманчани, котрі були вправніші у пробиванні 6-метрових ударів.

«Зоря» – «Вікторія» 1 : 1

Голи: «Зоря»: Рубанчук – «Вікторія»: Гаврилюк.

Черкаське дербі проходило у неабиякій боротьбі. Обидві команди є гідними одна одної, що і довело їхнє успішне проходження всього чемпіонату. Рівність цих команд проявилася і в очному протистоянні. Спочатку «Вікторія» активніше почала, вигравши перший тайм 1 : 0. Але у другому команди підрівнялися, і другу 20-хвилинку виграв «Хімік». У підсумку матч завершився у бойову нічию 2 : 2.

Ветеранський матч за третє місце 40+

Матч ще однієї «Вікторії», цього разу 40-річної. Монастирищенські футболісти не змогли на рівних боротися зі своїми черкаськими опонентами. «Вікторія» протягом усього матчу володіла ініціативою і контролювала хід гри. «Авангард» лише подекуди «спалахував» контратаками. Але для перемоги цього було мало. «Вікторія» змогла дотиснути свого суперника. 0 : 3, і бронза у «Вікторії».

«Авангард» – «Вікторія» 0 : 3

Голи: «Вікторія»: Агарін, Осташов, Гаврилюк.

Ветеранський фінал 40+

Справжній «золотий» матч. Обидва суперники варті одне одного, що і продемонструвала гра. Протягом усього матчу гра була рівна. Спочатку «хіміки», зусиллями Юрія Усаковського відкрили рахунок. Але через кілька хвилин «Зоря» відповіла двома своїми результативними ударами. Проте, «Хімік» не довго програвав. Знову завдяки чудовим діями братів Усаковських, перевага повернулася до «Хіміка». За рахунку 5 : 2 на користь «Хіміка», Усаковські вирішили відпочити. Цим скористалася «Зоря», яка відіграла один м’яч. Рахунок 5 : 3 змусив «Хімік» понервувати, і в бій знову був «кинути» Сергій Усаковський. Майстер спорту міжнародного класу допоміг своїй команді забити шостий м’яч. Останнє слово у цьому матчі було за «Зорею», яка забила четвертий м’яч і повернула собі відставання у два м’ячі. На більше, у уманчан не вистачило часу.

«Зоря» – «Хімік»: 4 : 6

Голи: «Зоря»: Лактіонов, Карнаушенко, Рубанчук (2) – «Хімік»: Усаковський Ю. (2), Ноябрьов (2), Усаковський С., Стадник.

Ветерани 40+

1 місце. «Хімік» Черкаси.

2 місце. «Зоря» Умань.

3 місце. «Вікторія» Черкаси.

Кращий гравець турніру – Юрій Усаковський («Хімік»).

 

Ветеранські матчі 50+ (три команди грали по колу)

«Вікторія» – «Хімік» 2 : 2

Голи: «Вікторія»: Кубрик, Петренко – «Хімік»: Зінченко, Нікононенко.

Як виявилося пізніше, доля чемпіонства визначилася у цьому матчі. «Вікторія» зігравши унічию з «Хіміком» прагнула понад усе здобути переконливу перемогу над маньківщанами. Це їм і вдалося. Черкасці не залишили жодних шансів своїм суперникам, перегравши їх з рахунком 7 : 2. Цим самим «Вікторія» поставила не просте завдання перед «Хіміком», який мав би перегравати «Маньківку» з різницею у 5 і більше м’ячів.

«Маньківка» – «Вікторія» 2 : 7

Голи: «Маньківка»: Баленко, Очерет – «Вікторія»: Петренко (3), Тищенко, Плосканок, Таран, Терещенко.

У заключному матчі ветеранської першості «Хімік» прагнув «переплюнути» результат «Вікторії». Якщо б давали приз за завзяття, то, безперечно, його варто було віддати гравцям «Хіміка». Але «Маньківка» не дозволила своїм суперникам вдруге завдати розгромної поразки. Маньківська команда хоча і програла, але зуміла попсувати нерви черкасцям і завадити їм здобути чемпіонство. У підсумку «Хімік» перемагає і стає срібним призером першості. «Маньківка» задовольняється бронзою.

«Хімік» – «Маньківка 3 : 0

Голи: «Хімік»: Швед, Український, Оборончук.

Ветерани 50+

1 місце. «Вікторія» Черкаси.

2 місце. «Хімік» Черкаси.

3 місце «Маньківка».

Кращий гравець турніру – Володимир Трусов («Вікторія»).

Юрій Гончаров, голова Асоціації міні-футболу Черкаської області:

Таким чином, чемпіонат котрий тривав протягом чотирьох місяців добіг кінця. Завдяки чемпіонату Черкаської області з міні-футболу у черкаських любителів футболу та міні-футболу зокрема, була можливість узимку добре провести час, переглянувши кілька матчів. Але на цьому міні-футбол не припиняється. Вже за тиждень стартує Кубок Бізнес-Ліги, у якому візьмуть участь провідні черкаські колективи. Не сумуйте, а чекайте на новий турнір, який також буде чудово організованим та порадує Вас якісними матчами.