Березень 2014 року в історії футзалу Черкащини (частина 1)

28 Березня, 2020

Ретроспектива сторінок «Черкаського спорту» про недалеке минуле спорту (зокрема футзалу) нашого регіону   

Неділя, 09 березня 2014

“Шарм” – чемпіон області з футзалу!

Після дворічної перерви черкаський “Шарм” знову кращий в області. Завдавши нищівної поразки у фіналі “Цетусу”, футболісти “Шарму” оформили своє чемпіонство!

Півфінальні та фінальні матчі проходять у ПС “Будівельник”. Звіт про перебіг подій пропонуємо до вашої уваги.

«Шарм» – «Черкасигаз» 4 : 0 (2 : 0)

Голи: Гопка О., Бабенко, Ткаченко (2).

Гросмейстерська перемога “Шарму”. “Парфумери” якісно налаштувалися на цей матч і впевнено його провели. Загалом протягом гри команда у червоній формі повністю контролювала хід матчу. Футболісти “Шарму” швидко відкрили рахунок, після чого вже не відпустили свого. Цей гол дав розкутості команді, тому далі команда могла як і атакувати, так і віддавати суперникові м’яч. Натомість у “газівників” була помітна нервовість, команда була дещо не зібраною, атакам команди бракувало злагодженості та точності у вирішальній стадії атак. Тому більш досвідчена команда використовувала помилки супернкиа на свою користь. Під кінець першого тайму Олег Гопка забив другий гол. А в другому таймі з плином часу “парфумери” не лишали суперникові шансів, команда впевнено оборонялася й втікала у швидкі атаки. Власне два голи у другому таймі були забиті після контратак. У підсумку 4 : 0, “Шарм” очікує фіналу.

«Цетус» – «Сольва» 5 : 2 (1 : 1)

Голи: Скорняков К., Кретов, Степанов, Кіт, Скорняков Є.

Серйозне протистояння відбулося у другому півфіналі. Між собою зійшлися дві не поступливі команди. Стосовно матчу, то обидві команди тривалий час проводили розвідку, втім краще в гру увійшли футболісти “Цетусу”. І після кількох атак срібний призер чемпіонату міста відкрив рахунок. Далі “Цетус” продовжив контролювати м’яч, команда більше атакувала й відразу перекривала всі зони, аби не дати суперникові пройти до власних воріт. Однак на останній хвилині першого тайму тиск “Сольви” приніс свої плоди. Лисянська команда зусиллями Сергія Шевченка зрівняла рахунок – 1 : 1.

У другому таймі “Цетус” знову пожвавив свої дії. До того ж, команду неабияк “гнали вперед” трибуни ПС “Будівельник”. З рештою, через кілька хвилин після старту періоду Максим Кретов вивів “Цетус” уперед. Однак в середині тайму “Сольва” вдруге відігралася, якісний гол на рахунку Олега Шуста. Втім в кінцівці гри свіжішими та впевненішими були футболісти “Цетусу”. Якісна ротація дозволила команді зберегти сили на кінцівку матчу, в якій черкасці не залишили лисянам шансів. Так, за помилки суперника почергово карали Петро Степанов, Павло Кіт та Євген Скорняков. Таким чином, рахунок із рівного швидко перетворився на впевнену перевагу “Цетусу”. Футболісти “Сольви” з останніх сил спробували відігратися, але ні кондицій, ні часу команді не вистачило. 5 : 2, у фіналі буде черкаське дербі – “Шарм” – “Цетус”.

Фінал

“Шарм” – “Цетус” 9 : 1 (2 : 0)

Голи: Ткаченко (3), Кучер (2), Грищенко, Бабенко, Александров, Мачульський – Скорняков Є

Сам фінальний матч був цікавим, проте такого розгрому ніхто не міг навіть чекати. Футболісти “Шарму” сьогодні були не зламні. Черкаська команда вийшла на гру впевнено, ця впевненість була помітна й у грі “Шарму”. “Парфумери” діяли більш злагоджено та гостро. Команда швидко, зусиллями В’ячеслава Ткаченка вийшла вперед. Сам гол В’ячеслава був досить яскравим: гравець з гострого кута без шансів для голкіпера спрямував м’яча прямісінько у верхній кут – 1 : 0. Отримавши такого “ляпаса” футболісти “Цетусу” відвоювали собі м’яч та ініціативу, але цим лиш і скористалися їхні суперники. Кілька атак від “Цетусу” завершилися нічим, точніше гарними контратаками від “Шарму”, в одній з яких Дмитро Кучер подвоїв перевагу “парфумерів”.

З плином часу матчу шанси на успіх “Цетусу” все зменшувалися. На старті періоду Дмитро Кучер після розіграшу ауту дальнім ударом оформив дубль – 3 : 0. Надалі “Шарм” тримав свою перевагу, а гравці “Цетусу”, розуміючи, що час спливає, ще за 9 хвилин до кінця почали розігрувати п’ятого. І якщо кілька хвили вони могли зберегти свої пусті ворота від голів, то надалі гравці “Шарму” почали ловити суперника раз за разом. У підсумку, загалом у воротах “Цетусу” побувало 9 (!) м’ячів. Черкаська команда зуміла забити лише гол престижу. 9 : 1, до чемпіонства міста “Шарм” додає і чемпіонський кубок області.

Всі голи фінального етапу чемпіонату області з футзалу

Відвідав фінальну частину чемпіонату Черкаської області з футзалу голова Асоціації футзалу України, Сергій Владико. Функціонер переглянув не лише фінальний матч, а велику кількість поєдинків сьогоднішнього дня. Сергій Васильович відзначив високий рівень організації чемпіонату Черкащини. Після завершення матчів очільник всеукраїнської асоціації разом з головою АМФЧО, Юрієм Гончаровим взяв участь у нагородженні переможців та призерів змагань. Окрім цього Сергій Владико нагородив почесними відзнаками гравців та діячів черкаського міні-футболу.

Підсумкові номінації та місця:

1 місце – “Шарм” (Черкаси)

2 місце – “Цетус” (Черкаси)

3 місце – “Сольва” (Лисянка), “Черкасигаз” (Черкаси)

Кращий воротар чемпіонату – Олександр Манжела (Цетус)

Кращий гравець чемпіонату – Сергій Мачульський (Шарм)