Березень 2014 року в історії футзалу Черкащини (частина 2)

28 Березня, 2020

Ретроспектива сторінок «Черкаського спорту» про недалеке минуле спорту (зокрема футзалу) нашого регіону   

Неділя, 09 березня 2014

Чемпіонат Черкаської області серед ветеранів!

Вирішальні матчі чемпіонату Черкаської області з футзалу серед ветеранів категорій 40+ та 50+ . До вашої уваги звіт про перебіг матчів.

50+

«Нива» (Маньківський район) – «Хімік» (Черкаси) 2 : 3 (0 : 1)

Голи: Зінченко (2), Стаднік – Тучок (2).

Не поступлива “Нива” чинила гідний опір титулованій черкаській команді, проте клас “Хіміка” дався взнаки. У першому таймі гра проходила під диктовку “хіміків”, які контролювали м’яч та не спішно розгортали свої атаки. Втім, забивши гол, черкаські футболісти зменшили темп й свідомо віддали суперникові ініціативу. Гравці “Ниви” з усіх сил намагалися відігратися й на старті другого періоду зуміли це зробити – 1 : 1. Цей гол змусив понервувати гравців “Хіміка”, які врешті-решт знову збільшили темп і помчали вперед. У підсумку до кінця тайму черкаська команда забила ще два м’ячі – 3 : 1 за менш ніж дві хвилини до кінця матчу й шансів на успіх у маньківчан було мінімум. Втім команда доклала максимум зусиль аби відігратися й один гол “Нива” відіграла, але на більше часу не вистачило. У підсумку 3 : 2, “Хімік” у фіналі.

 

«Вікторія» (Черкаси) – «Ветеран» (Христинівка) 5 : 1 (2 : 1)

Голи: Тищенко (2), Романченко, Котолуп, Петренко – Перевезій.

“Ветеран” з Христинівки не зміг на рівних зіграти з чинним чемпіоном області, “Вікторією”. Черкаський клуб провів впевнений поєдинок, забивши п’ять м’ячів у ворота суперника. І якщо в першому таймі христинівчани дещо опералися, відквитавши один м’яч, то в другому “Вікторія” довела поєдинок до логічної перемоги. 4 : 1, у фіналі на вболівальників чекає черкаське дербі. А команди з районів вже здобули бронзові нагороди.

40+

 «Зоря» (Умань) – «Ветеран» (Чорнобай) 2 : 4 (1 : 1)

Голи: Дегтярьов, Прокопенко – Шепель (2), Рудик, Дмитренко

Більшу частину ігрового часу футболісти “Зорі” володіли ініціативою, проте сил на весь час в уманчан не вистачило. Гравці чорнобаївської команди проявили характер та більшу витримку й, з рештою, вирвали перемогу в суперника. У першому таймі футболісти “Зорі” володіли ініціативою, проте “Ветеран” піймав суперника на контратаці й повів у рахунку. До кінця тайму “Зоря” повернула собі впевененість, зрівнявши рахунок. На початку другого тайму “Зоря” вийшла вперед, але не на довго. До середини періоду “ветерани” зрівняли рахунок й до кінця тайму вже вони володіли територіальною перевагою. Як наслідок, за кілька хвилин до кінця “Ветеран” знову вийшов вперед а за 15 секунд до кінця команда забила четвертий і останній гол у матчі. У підсумку 4 : 2, “Ветеран” у фіналі.

«Хімік» (Черкаси) – «Авангард» (Монастирище) 3 : 2 (2 : 1)

Голи: Усаковський Ю. (2), Усаковський С. – Поліщук В .(2).

Надзвичайно цікавий матч відбувся між “Хіміком” та “Авангардом”. Чинні чемпіони області, “хіміки” зіштовхнулися з неабиякими проблемами у цій грі. “Авангард” серйозно підійшов до цього матчу, у складі команди були якісні гравці, які мали хороші шанси на успіх. Втім домашній паркет допоміг черкасцям пройти далі. Так, гравці “Хіміка” постійно були на крок попереду. Брати Усаковські розігрували свої фірмові комбінації, з яких відзначалися голами. Проте не встиг Юрій Усаковський відкрити рахунок, як “Авангард”, зусиллями Володимира Поліщука відновив паритет. Втім до кінця тайму Юрій Усаковський оформив дубль і вдруге вивів “Хімік” уперед.

Однак у другому таймі тиск на ворота черкасців приніс свої плоди “Авангарду”, Володимир Поліщук також відзначився дублем – 2 : 2. Проте до кінця зустрічі сил у монастирищенців не вистачило. Команда не втримала ще одну комбінаційну атаку від “Хіміка”: цього разу відзначився Сергій Усаковський. До кінця гри “Авангард” спробував розіграти 5-го: місце граючого воротаря зайняв лідер команди, Тарас Шпичка, втім як слід використати чисельну перевагу команда не змогла, правильніше, їй не вистачило часу. У пісдумку 3 : 2, “Хімік” з боєм проходить далі. “Авангард” цього року з бронзою.

50+

“Хімік” – “Вікторія” 0 : 1 (0 : 0)

Гол: Петренко.

Складний матч для обох команд. Дербі титулованих черкаських клубів було складним для кожного з суперників. Футболісти “Хіміка” дали гідний опір чинним чемпіонам цієї вікової категорії, команді “Вікторія”. Втім наприкінці зустрічі футболісти “Вікторії” таки дотиснули суперника, забиви гол на останній хвилині матчу. Стосовно перебігу гри, то обидва колективи неабияк турбувалися про “сухість” власних воріт, аніж атаку. Тому протягом усієї зустрічі гольових або навіть небезпечних моментів не було. Втім наприкінці матчу один з небагатьох моментів використали футболісти “Вікторії”, котрі і здобули чергове чемпіонство.

 40+

“Ветеран” – “Хімік” 0 : 6 (0 : 4)

Голи: Усаковський Ю. (2), Усаковський С., Горбенко (2), Ступченко.

На відміну від попереднього фіналу, у цьому матчі особливої боротьби не було. “Ветеран” і так зробив велике досягнення, потрапивши до фіналу. У головному матчі чорнобаївський колектив не зумів нічого протиставити гранду черкаського футболу “Хіміку”. Ще в перші 5 хвилин “хіміки” забезпечили собі комфортну перевагу й вже не хвилювалися про кінцевий результат. Так, зусиллями братів Усаковських та інших гравців команда впевнено довела поєдинок до логічної та яскравої перемоги. У підсумку 6 : 0, “Хімік” знову чемпіон.

Підсумкове турнірне становище

50+

1 місце – “Вікторія” (Черкаси)

2 місце – “Хімік” (Черкаси)

3 місце – “Нива” (Маньківський район), “Ветеран” (Христинівка)

40+

1 місце – “Хімік” (Черкаси)

2 місце – “Ветеран” (Чорнобай)

3 місце – “Авангард” (Монастирище), “Зоря” (Умань).

 

Неділя, 09 березня 2014

Фінал дитячої ліги (юнаки 2005-2006 р.н.) з футзалу

Смілянський “Явір-Олімп” став тріумфатором чемпіонату Черкаської області з футзалу серед юнаків 2005-2006 р.н.

Фінальний етап Дитячої ліги з футзалу подарував учасникам та глядачам чимало емоцій. Чотири кращі команди зійшлися між собою у вирішальних матчах. В одному з півфіналів зійшлися обласні команди “Фортуна” (Христинівка) та “Явір-Олімп” (Сміла). Рівний матч рівних команд проходив у запекливій боротьбі. Основний час матчу не визначив переможця, тому команди перейшли до пробиття 6-метрових ударів, де кращими стали сміляни. В другому півфіналі боротьби не вийшло. Черкаський “Азот” завдав нищівної поразки гостям зі Звенигородки.

Не вдалося звенигородчанам поборотися й у матчі за бронзу. Футболісти “Фортуни”, засмутившись поразці в півфіналі, провели потужний бронзовий поєдинок й здобули впевнену перемогу – 5 : 0. А головна боротьба точилася у фінальному матчі. “Азот” та “Явір-Олімп” провели карколомний матч, в якому спочатку “Азот” відкрив рахунок та лідирував у матчі, проте гравці “Явора” переломили хід гри й в другій половині зустрічі вирвали перемогу. У підсумку “Явір-Олімп” став чемпіоном області, “Азот” другий, “Фортуна” на третьому місці.

Півфінали

“Фортуна” – “Явір-Олімп” 4 : 4 (2 : 3 – 6-метрові удари)

“Азот” – ДЮСШ “Звенигородка” 10 : 0 (7 : 0)

Матч за третє місце

“Фортуна” – ДЮСШ “Звенигородка” 5 : 0 (4 : 0)

ФІНАЛ

“Азот” – “Явір-Олімп” 3 : 4 (2 : 1)