Березень 2018 року в історії футзалу Черкащини

1 Квітня, 2020

Ретроспектива сторінок «Черкаського спорту»: у сезоні 2017/2018 років традиційно у всіх трьох лігах чемпіонату Черкащини з футзалу до останнього туру точилася боротьба за призові місця.

Субота, 10 березня 2018

Фінальний тур екстраліги чемпіонату Черкаської області з футзалу (1-4 місця)

 «TITAN» – «ПП Валюк»  1:9 (0:5)

Голи: Гаркавий – Дмитренко (2), Алєксандров, Кретов, Стайков О., Стайков Г., Черниш, Ординський (2)

Ще свіжа у пам’яті зустріч команд на першому груповому етапі, яка закінчилася внічию 2:2. Очікувалося, що і цього разу буде боротьба. Тим паче, що у разі перемоги «TITAN» виборював, а от з «ПП Валюк» виходила цікава ситуація – у разі перемоги з різницею у 6 голів і при умові нічийного результату у грі «Дніпро» – «Шарм», вони стають чемпіонами. З урахуванням таких нюансів гості взялися за справу з великим інтузіазмом і на 10 хвилину гри вигравали з рахунком 4:0. Для титанівців такий порив з боку суперника був дещо несподіваним, але все таки до закінчення першого тайму вони пропускають у свої ворота п’ятий гол.

На 5 хвилині другого тайму «кинжальний» прохід Гаркавого у «TITAN» закінчується взяттям валюківських воріт і у матчі з’являється інтрига. Забивши гол у господарів матчу з’явилася впевненість і вже ігрова перевага «ПП Валюк» не така суттєва. На 30 хвилині зустрічі одна з команда бере тайм-аут, під час якої звучить вітання Вадиму Валюку з днем народження. Цікаво, що відразу після тайм-ауту команда Валюка забиває свій шостий м’яч у ворота «TITAN», а через хвилину «ПП Валюк» виграє з рахунком 7:1. На 35 хвилині гри при рахунку 8:1 у ворота господарів матчу влітає дев’ятий гол і Кудін отримує друге попередження з наступними оргвисновками.

Для «TITAN» виходить якийсь жахливий матч. Щодо «ПП Валюк» то до цієї зустрічі вони підійшли максимально мобілізованими, та й не забуваймо про подарунок до дня народження свого шефа. «ПП Валюк» здобуває перемогу з необхідною різницею у рахунку, при якій може комфортно спостерігати за наступною грою чемпіонату – «Дніпро» – «Шарм».

 

«Дніпро» – «Шарм» -4:1 (0:0)

Голи: Ткаченко, Шафранський, Тригубець, Лобов – Алєксєєв

Що можна сказати про цей матч – на «кону» золоті нагороди чемпіонату Черкаської області з футзалу серед команд екстраліги сезону 2017/2018 років. Зал спортивного комплексу «Будівельник» переповнений. Тим кому не вистачає місця в одному із восьми основних секторів, займають місця на трибуні за ворітьми, яка є резервною. Нагадаємо, що нічийний рахунок не влаштовує жодну із команд.

Отже, гру команди почали потужно, де м’яч дещо більше часу знаходиться у дніпрян. Спочатку господарі матчу грають черкаською четвіркою, але на 4 хвилині матчу у грі вже Яцишин і його компанія. На 8 хвилині гри Шафранський у Дніпра ледь не перекидає смугастого у ворота Манжели, але голкіпер в останню мить переводить м’яч на кутовий. Згодом «Шарм» розганяє розмашисту атаку, де на пас від Гріщенка трішки не встигає Кучер. Через хвилину на ударній позиції у гостей Мачульський, але м’яч після його удару летить повз ворота. На 13 хвилині (13!!!) Степанов у «Дніпра» із 100% гольової позиції не влучає у ворота. З наближенням завершення першого тайму небезпечні моменти біля обох воріт почастішали. За 30 секунд до завершення тайму Лобов б’є по центру воріт, але Манжела демонструє свою відмінну реакцію. При рахунку 0:0 команди йдуть на перерву.

У наступній двадцятихвилинці командам потрібно було дві хвилини, щоб почати забивати. Спочатку влучним ударом відзначився Ткаченко, але відразу ж Алєєксєв ударом під поперечину зрівнює рахунок у зустрічі – 1:1. І знову командам потрібно починати все спочатку. «Дніпро» багато комбінує і робить багато пасів на підступах до штрафної своїх опонентів, але справа до завершального удару не доходить. А от «Шарм» набрав ходу і і їхні атаки з кожним разом стають небезпечними. Якщо на початку гри шармівці мали дещо невпевнений вигляд , то станом на 32 хвилину гри на полі рівна гра. Та все ж Шафранському у дніпрян вдається змусити капітулювати Манжелу – 2:1. А вже через хвилину Тригубець збільшує перевагу господарів матчу до двох м’ячів – 3:1, а під завісу зустрічі Лобов ставить крапку у грі – 4:1.

 

Фінальний тур екстраліги чемпіонату Черкаської області з футзалу (5-8 місця)

 «Цетус» – «Одна Родина» 4:2 (1:1)

Голи: Пуш, Іскра, Волощук, автогол суперника – Діденко, автогол суперник

Ще перед початком змагань «Цетус» розглядався як один з претендентів на завоювання медалей чемпіонату. У сьогоднішньому матчі вирішується питання, на якому місці команда фінішує у нижній частині турнірної таблиці. І дійсно з перших хвилин зустрічі господарі поля почали із штурму воріт «Однієї Родини». На 5 хвилині матчу цетусівцям  вдається відкрити рахунок у матчі – 1:0. Проте не пройшло і 2 хвилин, як рахунок у грі стає рівним – 1:1. Далі відсоток володіння м’ячем більший у господарів матчу, але забити гол ніяк не вдається. Команда Криштопа не лише вдало обороняється, а й гостро контратакує. Проте у першому таймі командам забити гол більше не вдається

На першій хвилині другої половини зустрічі гравець «Цетуса» застає зненацька голкіпера «Однієї Родини» Дяка – 2:1. Гості відразу організовують кілька якісних атак, але все обходиться без результативного завершального удару. Цетусівці інколи атакують вп’ятьох – активно допомагає голкіпер Сидоренко, але «розкатати» захист суперника не вдається. Ближче до середини другого тайму темп зустрічі трішки спав. «Одній Родині» відступати нікуди, то ж вони частіше ризикують і йдуть вперед. Протягом однієї хвилини (35 хвилина зустрічі) «Цетус» двічі впіймав суперника на контратаці – 3:1 і 4:1. Для кардинальної зміни ситуації «Одній Родині» потрібно робити надзусилля, але час матчу швидко спливав і їм вдалося забити ще лише одного разу.

 

«Шевченків край» – «Рувер» – 1:3 (0:0)

Голи: автогол суперника –Андрейченко, Матяш, Головченко

Головна інтрига у цій зустрічі у тому, що вигравши «Рувер» може фінішувати на почесному загальному 6 місці. «Шевченків край» на своєму 5 місці вже недосяжний, але знаходиться не у доброму «гуморі» після поразки у першому матчі 1/8 чемпіонату України (II ліга). З урахуванням цих особливостей, гру суперники почали активно і у стартові п’ять хвилин гри на майданчику точиться рівна боротьба. Далі ситуація на майданчику не змінюється і можна констатувати, що команда Косуна діє гостріше. Цікаво, що на першому груповому етапі зустріч цих команд закінчилася перемогою «Рувера» – 2:1.

На табло 15 хвилина зустрічі, а звенигордській команді ніяк не вдається слабке місце у захисті суперника. Пресинг черкащан заважає супернику приділяти багато часу організації атак. Перший тайм сильнішого не виявив.

Після відпочинку «Шевченків край» спробував своїми активними діями змусити суперника помилитися, але отримав у відповідь масовану атаку, під час якої Матяшу вдається проштовхнути шкіряну кулю у ворота зевенигородців – 0:1. Пропущений гол змусив господарів зустрічі почати грати на повну потужність, але матеріалізувати свої бажання у забитий гол вдається лише на 30 хвилині зустрічі і то був автогол руверця Андрейченка – 1:1. На досягнутому «Шевченків край» зупинятися не збирається і йде потужним кроком вперед. Та в одній з атак звенигородці «обрізаються» і Головченко виводить «Рувер» знову вперед – 1:2. Матч хоч і не особливо важливий для господарів, але вони роблять все можливе, щоб забити ще один гол, але знову пропускають у свої ворота. «Рувер» заслужено вдруге у сезоні перемагає «Шевченків край» і фінішує на 6 місці.

Відео 30-ти голів завершального ігрового дня змагань

 

Підсумкові місця команд у чемпіонаті Черкаської області з футзалу сезону 2017/2018

Екстраліга (1-4 місця)

1.«Дніпро»

2.ПП Валюк»

3.«Шарм»

4.«TITAN»

 

Екстраліга (5-8 місця)                                                     

1.«Шевченків край»

2.«Рувер»

3.«Цетус»

4.«Одна Родина»

 

Вища ліга                                                                           

1.«Яснозір’я»

2.«Громада»

3.«Рятівник»

4.«Катеринопіль»

5.«Росава-Наша Ряба»

6.«Хімелектробуд»

7.«Митниця»

8.«Шевченків край-2»

9.«ПД Пивас»

10.«Металіст»

11.«Слобода»

 

Перша ліга                                                                         

  1. «Шполабудматеріали»

2.«Сміла»

3.«Будище»

4.«Капрі-Трейд»

5.«Альянс»

6.«Косарі»

  1. «Олімп-Елеваторторг»

8.«Зоря»

9.«Михайлівка»

10.«Мелагрейн»

11.«Мрія»