Екс-капітан та головний тренер «Дніпро» (Черкаси) про життя у Києві під час війни

22 Березня, 2022

Колишній гравець та тренер черкаського «Дніпра», а зараз наставник «Альянса» – Анатолій Безсмертний, розповів про майбутнє свого нинішнього клубу та поділився думками про війну

Відзначимо, що Анатолій Безсмертний свого часу грав за черкаський «Дніпро» (2005/06 – 2006/07 рр.), потім був його граючим тренером, а згодом в сезоні 2008/09 рр. очолював команду. Також свого часу тренував «Черкащину».

“Зараз я перебуваю в Києві. В Україну (зі зборів у Туреччині, – прим.) приїхали тільки я та лікар команди. Наші футболісти зараз займаються працевлаштуванням. Агенти шукають їм команди у Польщі, Франції, Італії, Казахстані. Хтось залишився у Туреччині. З керівництвом Альянса ми на зв’язку – ніхто не знає, що буде далі. Війна застала нас у Туреччині. То був шок для всіх хлопців. Спочатку думали, що все швидко закінчиться і ми виженемо цих гаденят з нашої країни, а воно затяглося. Звичайно, це стрес для всіх, переживаємо за країну. Ніхто не очікував на повномасштабне вторгнення росії. Вони кричали, що “брати”, а виявилися ганд*нами. Страшно, що зараз відбувається. У Києві тривожно, але, дякувати Богу, системи ППО працюють здорово. Хлопці з ЗСУ, тероборони та Нацгвардії – молодці! Доводиться часто спускатись у підвал. Звісно, ​​є переживання за сім’ю та країну. Від цього нікуди не дінешся. Однак ми намагаємось триматися і не падати духом. Ми та сусіди допомагаємо один одному, чим можемо.

Чи не думав я переїхати до безпечнішого регіону? Ми з сім’єю корінні кияни і вирішили, що будемо вдома. Можливо, якщо буде вже дуже важка ситуація, то поїдемо до друзів до Львова чи Івано-Франківська, вони нас запрошували. Але поки що ми тут.

А щодо того, чи готовий взяти в руки зброю… Наразі люди мого віку особливо не потрібні. У мене немає військової освіти, але якщо буде потрібно, то візьмемося за зброю і захищатимемо батьківщину”, – сказав Безсмертний в інтерв’ю FanDay.