Україна виборола 16 медалей на «Іграх Нескорених», де в активі чакащан дві нагороди

25 Квітня, 2022

Збірна України виборола 16 медалей на Invictus Games – “Іграх Нескорених”, що проходили в Гаазі (Нідерланди). В активі українців 5 золотих медалей, 5 срібних та 6 бронзових.

Золоту медаль у штовханні ядра виборов Родіон Сітдіков з результатом 9,46 м. У стрибках в довжину Артем Лукашук (Черкаси)

з результатом 5,20 м виборов “срібло” у своїй категорії, а Іван Герецун – “бронзу” із 5,10 м. Олексій Бобчинець у бігу на 1500 метрів здобув бронзову медаль з результатом 5:42,50.

У командному змаганні зі стрільби з лука вибороли “срібло” Дмитро Афанасьєв, Сергій Калитюк і Василь Стуженко. У штовханні ядра у своїх категоріях стали медалістами Віктор Легкодух (“золото” з результатом 7,32), Рустам Росул (“срібло” з результатом 5,86), Сергій Прядка (Черкаси) – “золото” з результатом 8,33.

Анна-Софія Пузанова, яка брала участь у змаганнях замість своєї мами Юлії Паєвської, яка перебуває у полоні, здобула бронзову медаль зі стрільби з лука в категорії новачків.

“Бронзу” у плаванні на дистанції 50 метрів вільним стилем українській команді приніс Іван Лепеха, Андрій Бадарак виборов дві медалі – бронзову у запливі на 50 м брасом та золоту у плаванні на 50 м на спині.

Віктор Легкодух здобув “срібло” у веслуванні на тренажері на 4 хвилини у своїй категорії. Ігор Безкаравайний здобув бронзову медаль у веслуванні на 1 хвилину.

У Іграх Нескорених, що проходили у Гаазі з 16 по 22 квітня українська команда була представлена у восьми видах спорту.

Ігри Нескорених – міжнародні спортивні змагання в паралімпійському стилі, започатковані британським принцом Гаррі, герцогом Сассекським, у 2014 році.

У змаганнях беруть участь військовослужбовці та ветерани, які дістали травми, поранення, контузії чи захворювання під час виконання бойових завдань при захисті батьківщини.

Джерело: ukrinform.ua