Герої серед спортсменів, які проявили себе під час війни в Україні

22 Травня, 2022

Багато спортсменів – українців і представників інших країн – прагнуть допомогти Україні в цей непростий час. Загалом кожен представник спортивного світу допомагає армії по-різному.

Хтось вступає до лав ЗСУ чи ТрО і захищає цілісність держави. Інші проводять аукціони м’ячів із автографами, медалей, футболок тощо, відправляючи виручені кошти на допомогу українській армії, передають автомобілі для потреб армії. Треті публічно висвітлюють усі події, займаються волонтерською діяльністю. Про це повідомляє сайт Betauth.

Звертаємо вашу увагу, що команда сайту не прагне виділити когось, хто пожертвував більше грошей або зробив більше. Завданням є показати, наскільки важливим є кожен внесок. Так само, як і важлива кожна гривня українця, який перерахував до благодійного фонду “Повернися живим” чи в інші благодійні фонди.

Футбольний клуб “Динамо” Київ – $684 тис.

Футбольний клуб “Динамо” Київ із початком війни проводить регулярні благодійні матчі. Всі гроші, які вдається виручити від продажу квитків та реклами, віддаються на потреби ЗСУ та на допомогу постраждалим. За квітень команда змогла зібрати 22 млн грн

Сума останнього збору становить 400 тисяч євро. Такі гроші вдалося зібрати за матч проти “Боруссії”. Усі кошти відправлено на вирішення гуманітарних проблем, які виникли через вторгнення окупантів на територію України.

Продаж футболки за $3 000

Український спортсмен Артем Довбик виставив на аукціон свою легендарну футболку з EURO-2020. Саме в ній він грав у футбол під час матчу до 1/8 фіналу проти Швеції. Артем Довбик забив вирішальний гол, який вивів українську збірну до чвертьфіналу.

Футболісту вдалося виручити понад 3 000 доларів

Дмитро Забірченко передав $13 000 після продажу персня

Дмитро Забірченко – легендарний баскетболіст, у минулому капітан української збірної, тренер “Тернополя” виставив на аукціон чемпіонський золотий перстень. Його викупив бізнесмен за 400 тисяч гривень – у минулому начальник головного управління Міської податкової служби Ігор Комендат.

Виручені гроші відправили на допомогу ЗСУ та підтримку баскетбольного клубу “Тернопіль” у складних умовах. Причому Ігор Комендат виявив бажання залишити перстень власнику.

За золоту медаль Сікана з НС U-20 виручили $32 тис.

Український нападник Данило Сікан виставив на аукціон золоту медаль. Її викупив німецький клуб за 32 тисячі доларів.

Сікан – учасник клубу “Ганза” у Німеччині. Стартовою ціною було заявлено суму 7,5 тисячі доларів. Було зроблено 52 ставки, які збільшили підсумкову вартість. Медаль або буде повернуто власнику, або ж вона вирушить до музею клубу.

Олексій Новіков передав $100 000

Український стронгмен брав участь у турнірі в США. Йому вдалося заробити 100 тисяч доларів. Усі кошти він витратив на закупівлю амуніції для української армії.

Стронгмен поділився у своєму акаунті Інстаграм тим, що високий результат – друге місце – було здобуто з думками про Батьківщину. Патріотизм спортсмену прищепила мати.

Футболіст Ярмоленко передав Україні 3 млн грн

Герої серед спортсменів, які проявили себе під час війни в Україні – фото 6

Андрій Ярмоленко є футболістом лондонського “Вест Хема” та національної української збірної. Він перерахував на підтримку ЗСУ 3 мільйони гривень. Кошти було спрямовано як благодійність.

Жуніор Мораєс допоміг Україні на ₴1,6 млн

Жуніор Мораєс є натуралізованим бразильцем. Він перерахував 1,675 мільйона гривень на допомогу армії. 34-річний форвард “Шахтаря” перебуває за межами України після початку вторгнення, оскільки, крім українського, має і бразильський паспорт.

Фонд Усика активно займається допомогою

Боксер Усик організував благодійний фонд Usyk Foundation, який займається допомогою ЗСУ, ТрО, а також постраждалим від війни. Олександр є володарем поясів WBA, WBO, IBF та IBO у суперважкій категорії. Попри те, що він залишив країну для підготовки до бою з Ентоні Джошуа, активно допомагає співвітчизникам.

“Паріматч” заплатила понад 147 мільйонів гривень і залишила російський азартний ринок

БК заплатила 147 млн грн зборів, податків і ліцензій до державного бюджету. Вона відмовилася від російського ринку. Для економіки України сплачені кошти стали новою точкою зростання економіки.

Колос передав ЗСУ позашляховики

“Колос Ковалівка” передав на потреби ЗСУ вже 12 автомобілів. Остання допомога – три новенькі позашляховики PICKUP T8 2.0 FullExtra на суму близько 3 мільйонів гривень. А також раніше на території стадіону було відкрито пункт роздачі гуманітарної допомоги.

Клуб “Колос Ковалівка” проводить відкриті тренування для дітей. У них завжди беруть участь гравці команди.

Шахтар зібрав на благодійних матчах понад 1,4 млрд

Герої серед спортсменів, які проявили себе під час війни в Україні – фото 7

Під заступництвом МЗС України “Шахтар” провів серію благодійних матчів, у тому числі з командами “Олімпіакос”, “Лехія”, “Фенербахче”, “Хайдук”. Вдалося назбирати понад 1,4 мільярда гривень. від продажу квитків та реклами. Усі кошти спрямовані медикам, волонтерським організаціям на допомогу дітям, які постраждали від війни.

Зозуля допомагає армії бронемобілями

Роман Зозуля – український форвард – активно допомагає армії бронемобілями. Він направив українській армії два броньовані буси, зазначивши, що бійці “викувані зі сталі”, але додаткова броня не завадить. У цій волонтерській допомозі взяв участь і Дмитро Чигринський – у минулому футболіст “Шахтаря”.

Вірт направив до ЗСУ військову амуніцію

Головний тренер “Вереса” Юрій Вірт направив ЗСУ першу партію амуніції – каски та рації. Він закупив їх за кошти, які вдалося виручити від продажу медалі Кубка УЄФА.

Наставник “Вереса” також замовив бронежилети, які найближчим часом будуть передані на потреби армії.

Це лише частина тих спортсменів, які активно допомагають ЗСУ, ТрО, громадянам України.

Джерело: vesti.ua