Юнацька олімпійська збірна України готова вирушати до Кореї

31 Грудня, 2023

В Олімпійському домі відбулися проводи юнацької збірної команди України на IV зимові Юнацькі Олімпійські ігри, які відбудуться з 19 січня по 01 лютого в провінції Канвондо, Республіка Корея.

Під час церемонії проводів команди на Ігри представники збірної України були у новому екіпіруванні, яке забезпечено у партнерстві з компанією «4F».

З напутніми словами до юних олімпійців, тренерів та представників штабу, які супроводжуватимуть збірну команду звернувся президент НОК України Вадим Гутцайт. Він підтримав учасників, які у такий складний для нашої країни час, мають можливість представляти Україну на головному зимовому молодіжному мультиспортивному форумі світу.

Серед почесних гостей свята були представники Посольства Республіки Корея в Україні на чолі з Послом паном Кім Хьонг Те, а також Олімпійський чемпіон і срібний призер Олімпійських ігор з фристайлу Олександр Абраменко та Олімпійська чемпіонка з біатлону Олена Білосюк.

Сюрпризами для юних спортсменів стали відеопривітання від титулованих українських атлетів, серед яких – чемпіони та призери Олімпійських ігор, чемпіонатів світу та Європи, а також цікава тематична вікторина про ЮОІ.

За доброю традицією збірна команда України урочисто отримала Державний прапор України, який є підтримкою та символом незламності української нації. Цього разу Державний прапор вручили три Олімпійські чемпіони: Вадим Гутцайт (фехтування), Олександр Абраменко (фристайл), Олена Білосюк (біатлон).

Право отримати Державний прапор надано спортсменам юнацької збірної України – чемпіонці України з біатлону Валерії Шейгас та призеру міжнародних змагань зі скелетону Ярославу Лавренюку.