Дворазового чемпіона світу з кікбоксингу родом з Чигиринщини затримали за підозрою у вбивстві

27 Січня, 2020

Уродженця Черкаської області Вадима Оленчика затримали за підозрою у вбивстві підприємця у 2017 році. З того часу він переховувався в Росії, де був затриманий Інтерполом

Оленчика затримали співробітники Інтерполу у Санкт-Петербурзі.

За інформацією 18000.com.ua з посиланням на  «Українську правду», йому інкримінують умисне вбивство, вчинене з корисливих мотивів та незаконне заволодіння транспортним засобом. За вчинене йому загрожує до 15 років позбавлення волі або довічне позбавлення волі. Згідно з рішенням суду, Оленчик перебуває під вартою.

– Вину він не визнає. На підготовчому засіданні суду 20 січня обвинувачений заявив клопотання, щоб кримінальне провадження слухалося судом присяжних. Суд його задовольнив, – коментують в прокуратурі Києва.

Зазначимо, що 25-річний Оленчик – дворазовий чемпіон світу з кікбоксингу, чемпіон Європи та п’ятикратний чемпіон України з тайського боксу. Він був утікачем з 2017 року.

У жовтні 2017 року в Києві він познайомився з фінансовим директором компанії з фармацевтичної сфери. За даними слідства, Оленчик задушив  його рушником. Після цього він замотав у простирадла тіло вбитого, залишив на ліжку та безперешкодно заволодів грошима, телефонами та електронним ключем замка запалення від автівки.

Згідно з відкритими матеріалами судових рішень, Оленчик є уродженцем села Медведівка, Чигиринського району.