Президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка з робочим візитом відвідав Черкаси.

31 Жовтня, 2019

У супроводі голови відділення НОК на Черкащині Андрія Більди Сергій Бубка зустрівся з обласною владою

Обговорено шляхи розвитку спорту з головою обласної державної адміністрації Ігорем Шевченком, першими заступниками голови Черкаської ОДА і Черкаської обласної ради Борисом Лебедцовим та Валентином Тарасенком відповідно, начальником управління у справах сім’ї, молоді та спорту Черкаської ОДА Максимом Зеленським.

Учасники зустрічі приділили велику увагу питанням підготовки резервного складу спортсменів регіону, підтримки провідних атлетів регіону, розвитку масового спорту й спортивної інфраструктури, забезпечення спортивним обладнанням та інвентарем тощо. Присутні обговорили можливість та необхідність створення на території області училища олімпійського резерву, що сприятиме збереженню та примноженню спортивних традицій Черкащини. Сергій Бубка висловив слова вдячності обласній владі за постійну підтримку обласного осередку НОК, запровадження виплат стипендій спортсменам, наголосивши на важливості продовження та розширення подібних програм.

Уславлений Олімпійський чемпіон завітав до Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького, разом з головою Комісії НОК «Антураж атлета», призеркою Олімпійських ігор Оленою Говоровою, взявши участь у мотиваційній дискусії щодо ролі спорту та спілкуванні зі студентами й викладацьким складом навчального закладу.

Він зустрівся з юними вихованцями-гімнастами й тренерами обласної дитячо-юнацької спортивної школи «Олімпія», де свою спортивну кар’єру розпочинала чемпіонка світу зі спортивної гімнастики Олена Краснянська, а сьогодні традиції виду спорту примножує талановита молодь: чемпіон Юнацьких Олімпійських ігор Назар Чепурний, призер чемпіонату світу серед юніорів Ілля Ковтун та багато інших.

Сергій Бубка разом з віце-президентами НОК Миколою Томенком і Віктором Коржем відвідав також Черкаський інститут пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля, де поклав квіти до Монументу Героям-Чорнобильцям, переглянув показові виступи курсантів з виконання пожежно-рятувальних вправ на полосі психологічної підготовки. Сергій Бубка разом з в.о. начальника інституту Олександром Тищенком взяв участь у відкритті оновленого футбольного поля інституту та сектору для метання, на якому під керівництвом Олександра Іваненко готуються чемпіонка Юнацьких Олімпійських ігор в Буенос-Айресі-2018 з метання молота Валерія Іваненко, срібний призер чемпіонату світу U18 з метання диску Олексій Кирилін та інші легкоатлети. Сергій Бубка провів зустріч з особовим складом і кращими спортсменами навчального закладу й завітав на Олімпійський урок.

В рамках робочої поїзди на Черкащину Сергій Бубка, який є також першим віцепрезидентом Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій (ІAAF) оглянув легкоатлетичний манеж, поспілкувався з керівниками обласної Федерації легкої атлетики, спортсменами та тренерами.

Президент Національного олімпійського комітету України за участю міського голови Черкас Анатолія Бондаренка провів зустріч з активом відділення НОК у Черкаській області.

«Дуже радий відвідати Черкащину – родючий та багатий край, як на природні ресурси, так й на людські таланти. Невипадково саме цей край є Батьківщиною видатного поета Тараса Шевченка. Черкаси можуть пишатися й своїми відомими у всьому світі спортивними іменами. В різні часи свій рідний край та усю України прославили такі уславлені олімпійці: Андрій Хіміч, Олександр Мотузенко, Олександр Крикун, Олександр Феденко, Валерій Перешкура, Сергій Куліш, Ірина Краснянська та багато інших», – сказав президент НОК. Він додав: «Приємно, що сьогодні прекрасні спортивні традиції регіону впевнено продовжують молоді таланти, зокрема, чемпіони літніх Юнацьких Олімпійських ігор: Валерія Іваненко (легка атлетика), Іван Тищенко (академічне веслування), Назар Чепурний (спортивна гімнастика). На цьогорічному ХV літньому Європейському юнацькому олімпійському фестивалі в Баку лише представники спортивної гімнастики вибороли 12 з 25-ти медалей нашої збірної, з яких на рахунку черкаських гімнастів 9 медалей».

Він подякував колективу відділення на чолі з Андрієм Більдою за активну та насичену діяльність на Черкащині щодо розповсюдження олімпійських цінностей та популяризації здорового способу життя, занять спортом й побажав нових успіхів і перемог.

Джерело: noc-ukr.org