Черкащанка Валерія Гнідашева взяла участь у міжнародних змаганнях з фехтування на шаблях

17 Жовтня, 2023

Грузинський Тбілісі прийняв третій турнір серії «сателіт» цього сезону з фехтування на шаблях серед жінок. У змаганнях узяли участь 33 фехтувальниці з 14-ти країн світу, серед них була й представниця від України – черкащанка Валерія Гнідашева.

Для Гнідашевої це був уже другий міжнародний старт сезону. До цього наприкінці вересня 23-річна шаблістка посіла 22-ге місце на «сателіті» в болгарській Софії. Як і на попередньому турнірі, черкащанка склала зброю в 1/16-й фіналу, але все ж зуміла поліпшити свій підсумковий показник.

Так, Гнідашева з двома перемогами з п’яти можливих вийшла в тур прямого вибування, де зазнала поразки в першому поєдинку. Українка поступилась Ірині Щуклі з Туреччини, яка до 2017-го року виступала за збірну України. Бій завершився з рахунком 15:11 на користь Ірини, яка за підсумком турніру стала восьмою. Валерія ж завершила виступ 21-ю.

Наступний «сателіт» із фехтування на шаблях серед жінок відбудеться в Стамбулі 21-го жовтня, а вже 4-го листопада в столиці Бахрейну дадуть старт Кубку світу.

Джерело: nffu.org.ua