Юні черкаські фехтувальники вдало виступили у всеукраїнських змаганнях

16 Листопада, 2023

У Вишневому прийшов II-ий етап Ліги Миронюка В.В. з фехтування на шаблях у сезоні 2023/24 років, де змагалися 62 шаблісти та 48 шаблісток у трьох вікових категоріях – U14, U12 та U10.

Серед найстарших учасників на найвищі сходинки п’єдесталу піднялись кияни Юрій Кулеша та Марія Грабова. У фіналі Марія перемогла іншу київську фехтувальницю Сабріну Алєксєєву з рахунком 15:5, а Юрій з мінімальною перевагою здолав миколаївця Олександра Ляха (15:14). Бронзові ж нагороди здобули місцева шаблістка Марія Кулик, одеситка Марія Озаренко, киянин Єгор Камбулов і Клим Березовський із Нетішина.

У віковій категорії спортсменів 2011 року народження і молодше найсильнішими були черкасець Едуард Недопас і Сабріна Алєксєєва з Києва.

На шляху до золотих нагород Недопас переміг у півфіналі іншого вихованця КДЮСШ №2 та рідного брата Віталія Недопаса – їхнє протистояння завершилось із рахунком 12:7 на користь Едуарда. У паралельному ж поєдинку представник Миколаєва Роман Ніколаєнко переміг черкасця Ігоря Бублієнка (12:9). У вирішальному ж поєдинку Ніколаєнко – Недопас сильнішим був останній. Бій завершився з рахунком 12:7.

Щодо шляху Алєксєєвої до золотої медалі, то вона спочатку була сильнішою за Соломію Олійник (12:4) із Черкас, після чого у фіналі перемогла Марію Кулик (12:7) із Вишневого, яка етапом раніше вибила з боротьби Анну Лосєву (12:8) з Олександрії.

У змаганнях наймолодших шаблістів – U10 – золоті нагороди вибороли киянка Єва Марковська та Віталій Недопас із Черкас. У фінальних поєдинках Єва виграла одним ударом у Марії Цвєткової (10:9) з Олександрії, а Віталій впевнено переміг ще одного черкаського фехтувальника Мирона Божка (10:4). Бронзовими призерами, своєю чергою, стали олександрійські шаблісти Поліна Дерев’янко й Тимофій Овсянніков, а також киянин Максим Музика і Катерина Тишкун із Нетішина.

Таким чином на змаганнях у Вишневому було одразу троє мультимедалістів: в активі Сабріни Алєксєєвої – «золото» та «срібло», Віталій Недопас виграв «золото» та «бронзу», а Марія Кулик здобула одну срібну та одну бронзову нагороди.

До слова, найбільше медалей на цих змаганнях вибороли представники Києва та Черкас. Так, столичний «Армієць» здобув три золоті та одну срібну медаль, ще одне «золото» на рахунку київського «Динамівця», а «Ля Флєш» виграв ще дві «бронзи». Водночас Черкасам усі нагороди принесли вихованці КДЮСШ №2 – два «золота», одне «срібло» та три «бронзи».

Джерело: nffu.org.ua